Dom zdravlja akreditovan na maksimalnih sedam godina

imageAgencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije danas je dostavila Domu zdravlja Valjevo završni izveštaj o akreditaciji, u kojem je navedeno da je na osnovu procentualne zastupljenosti dobijenih ocena Dom zdravlja Valjevo zaslužio sertifikat o akreditaciji na sedam godina.

S obzirom da Agencija za akreditaciju izdaje rešenja o sertifikaciji na jednu, tri i sedam godina, ovo je maksimalni period akreditacije koji se može dobiti. Na ovaj način izuzetno uspešno je završen proces akreditacije naše ustanove, a sertifikat će biti uručen na svečanosti koja će za dve nedelje biti organizovana u Domu zdravlja Valjevo.

Akreditacija je izuzetno značajna jer predstavlja zvaničnu potvrdu kvaliteta rada zdravstvene ustanove na osnovu utvrđenih standarda. Ciljevi akreditacije su podizanje nivoa kvaliteta i bezbednosti pružanja usluga zdravstvene zaštite i standardizovanje procedura. Postupak akreditacije trajao je godinu dana, a glavne faze bile su samoocenjivanje (dokumentovanje ispunjavanja kriterijuma) i spoljašnjeg ocenjivanja. Tim Agencije za akreditaciju zdarvstvenih ustanova Srbije sproveo je spoljašnje ocenjivanje od 10. do 12. aprila ove godine.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.