Uklonjene cevi iz reke Banje

imageU Petnici odlukom nadležnih inspekcija uklonjene su cevi koje je postavilo NN lice pregradivši reku Banju. Kako Vamedia saznaje grad je odlučan u nameri da svaku nezakonitu radnju u najkraćem roku sankcioniše .

Nakon što je NN lice bespravno i bez dozvole nadležnih organa pregradilo reku Banju u Petnici, odlukom inspekcijskih organa ista pregrada u vidu cevi je uklonjena. Rešenjem Grada za poslove uklanjanja bilo je nadležno preduzeće Vodovod.

„ Odmah po prijavi inspekcija je izašla na teren , gradjevinski i komunalni inspektor su konstatovali da je NN lice izvršilo pregradjivanje reke cevima prečnika 1000 i teških nekoliko tona preko kojih je nasut šoder čija je očita namena bila da se preko reke napravi most. Nikakve dozvole za te radove nisu tražene niti je isto lice posedovalo potrebne dozvole.  Tu je nadležnost vodoprivredne isnpekcije i mi smo ih obavestili o zatečenom stanju, vodopšrivredni inspektor Vesna Vujić je izašla na teren i Grad je dobio rešenje o uklanjanju“, kaže Dragan Mojsilović načelnik odeljenja inspekcijskih poslova.
Mojsilović napominje da je grad odlučan u nameri da sankcioniše svaku nezakonitu radnju pa je stim u vezi preduzeću Vodovod naloženo da obavi čposlove uklanjanja nezaklonitzo postavljenih cevi.

image „ Troškove uklanjanja snosi grad , a grad je podneo šprijavu šprotiv NN lica i po utvrdjivanju odgovornosti troškovi uklanjanja biće preneti na to lice. Radovi su završeni , prisustvovale su nadležne inspekcije“, kaže Mojsilović .
Kako kaže načelnik odeljenja gradsko rukovodstvo je odlučno u nameri da se stane na put ovoj vrsti nezakonitih radnji i opšti je stav da se po prijavi i konstataciji stanja na terenu mora odmah delovati.

S.V. 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.