Vučić novi predsednik Srbije

imagePrema nezvaničnim preliminarnim rezultatima, Aleksandar Vučić je pobedio u prvom krugu izbora za predsednika Srbije.  Prema nezvaničnim podacima na izbore je izašlo oko 55% glasača.  Vučić pobedio I u Valjevu, a veći broj glasova osvojio je u valjevskim selima nego u samom gradu.

Po dosadašnjim podacima Aleksandar Vučić je na održani izborima za predsednika Srbije osvojio 55% glasova , Saša Janković 16,10%, Luka Maksimović 9,40%, Vuk Jeremić 5,70%, Vojislav Šešelj 4,40%, Boško Obradović 2,30% dok svi ostali kandidati imaju oko 1% osvojenih glasova.
Ni u Valjevu još uvek nisu saopšteni zvanični rezultati izbora , ali je na osnovu  preliminarnih rezultata za sada Aleksandar Vučić osvojio oko 50% glasova čime je pobednik ovih izbora.
Predsednik GO SNS-a i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović z Vamediu kaže da su delimično zadovojni rezultatom , ali i da ih očekuje veliki rad.
„Najpre , nesporno je da je ovo velika pobeda Aleksandra Vučića u Srbiji , a što se Valjeva tiče mogu reći da smo mi delimično zadovoljni ovim rezultatom, mogao je biti i mnogo bolji. Svakako da to zahteva još mnogo veći rad i ozbiljniji pristup samom gradu i pre svega gradskim Mesnim odborima i onima u kojima smo podbacili u odnosu na rezultat iz 2016. Godine. Svakako da je ova pobeda istorijska jer je jedino pokojni predsednik Milošević uspeo da pobedi u prvom krugu devedesete godine i  to zaista nikom više nije uspelo za predsednika Srbije , a ono što je najbitnije u celoj priči jeste da Srbija nastavlja sigurnim putem . i to putem koji je Vučić kao premijer srpske vlade trasirao , a to je put promena i reformi koje su se već u Srbiji ukorenile“, kaže Gvozdenović.  

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.