Vapril –subota 22.april

imagePredstavljanje i promocija Valjevki i Valjevaca iz sveta umetnosti, kako talentovanih studenata, tako i umetnika koji već imaju značajna dela. Treće subote meseca aprila, na programu su izložba Programirana struktura i dva koncerta.

IZLOŽBA PROGRAMIRANA STRUKTURA
d.a. Jelena Ruvidić Rođena 25.03.1975. u Valjevu, Srbija.
Diplomirala 2000. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti, Univerzitet umetnosti u Beogradu, odsek: Unutrašnja arhitektura. Na istom fakultetu od 2014. godine pohađa doktorske umetničke studije na Odseku za primenjenu umetnost i dizajn.Od 2012. je zaposlena na FILUM-u kao asistent na Katedri za Unutrašnju arhitekturu.
mr Ivana Pavlović dia Rođena 31.05.1979. u Kragujevcu.Diplomirala na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 2004. godine, odsek: Arhitektura.2010. magistrira na Fakultetu primenjenih umetnosti, Odsek dizajn enterijera.Od 2014. godine pohađa doktorske studije na Odseku za primenjenu umetnost i dizajn.Od 2006. je zaposlena na FILUM-u kao samostalni saradnik, a od 2008. kao docent.
d.a. Katarina Lončarević Rođena 19.02.1978. u Kragujevcu, Srbija.Diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti 2002. godine, odsek: Unutrašnja arhitektura, Univerzitet umetnosti u Beogradu, gde od 2014. godine pohađa doktorske umetničke studije na Odseku za primenjenu umetnost i dizajn. Na Ekonomskom fakultetu, HEC Pariz, Univerzitet u Beogradu, 2007. godine stiče zvanje Edžecutive Master – magistar ekonomskih nauka – poslovno upravljanje. Od 2006. godine je zaposlena na FILUM-u, isprva kao asistent a zatim kao docent od 2008. godine.
KONCERT
Milica Petronijević
Rođena 1994. godine u Valjevu. Osnovnu muzičku školu, odsek solo pevanje, upisala je uporedno sa srednjom muzičkom školom na teoretskom odseku. Školske 2011/12. je upisala srednju muzičku školu, odsek solo pevanje u klasi profesora Bojana Veličkovića i ubrzano napredovala, tako da je za dve godine završila četvorogodišnje srednjoškolsko školovanje solo pevanja.
Školske 2013/14. upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek solo pevanje, u klasi profesorke Milice Stojadinović.
Nastupala je na raznim manifestacijama u Novom Sadu, uz pratnju kolega Koste Kneževića-klavir i Pavla Čanića- violina. Pored operskog pevanja, u slobodno vreme Milica nastupa zajedno sa bendom Soul Touch, koji se bazira na izvođenju rok, pop, disco, funk i sličnih muzičkih pravaca. Nakon završetka osnovnih studija, planira da upiše master studije na Novosadskom univerzitetu.

Korepetitori:Pavle Čanić, Kosta Knežević
Rođen 9. maja 1994. godine. Trenutno je student klavira u klasi redovnog profesora Ratimira Martinovića i stručne saradnice Valentine Nenaševe na muzičkom departmanu Akademije Umetnosti u Novom Sadu. Klavir počinje da svira sa 7 godina. Završio je nižu i srednju muzičku školu „Kosta Manojlović“ u Zemunu u klasi profesorke Ane Živanović i srednju ekonomsku školu „Nada Dimić“ u Zemunu na smeru finansijski administrator.
Ostvario je značajan uspeh na mnogim takmičenjima: Republičko takmičenje (II i III nagrada), Takmičenje mladih pijanista Šabac (I i II nagrada), Međunarodno takmičenje „Davorin Jenko“ (I nagrada), Takmičenje za mlade pijaniste Niš (I nagrada) itd.
Soul Touch
Bend koji prati Milicu nastao je 2001. godine. Do sada su svirali na preko 1000 nastupa.
Bend broji 6 članova :
Bubnjevi i vokal- Ivan Milovanović
Bas gitara- Uroš Spasojević
Klavir i klavijature- Dušan Janković
Gitara- Vuk Mirašević
Vokali- Milica Petronijević i Marija Milovanović

……………………………………………………………………………………………
Ulaz na sve programe je slobodan

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.