Uspeh u Italiji vredan svake hvale

imageOdbojkašice „Srbijanke 014“ koje su učestvovale na velikom tradicionalnom međunarodnom turniru u Italiji i postigle veliki uspeh u kategoriji 2004. godište i mlađe, na prijemu u Gradskoj upravi ugostio je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.Na ovom velikom međunarodnom turniru učestvovalo je ukupno 126 ekipa.

Izuzetan nastup odbojkašica Srbijanke u Italiji pokazuje da ženska odbojka u Valjevu ima svetlu budućnost.Pored uspeha u Italiji valjevske odbojkašice izborile su i pobede u Novom Sadu i Kragujevcu čime su nedvosmisleno pokazale veliki potencijal.
„Pobediti Crvenu zvezdu nije lako , a izboriti ovakav plasman sigurno je veliki uspeh i zadovoljstvo mi je da sam danas sa vama ovde .Hvala gospodinu Rakiću njihovom treneru koji se odazvao pozivu i hvala svoj deci koja su uspešno reprezentovala naš grad na ovom takmičenju. Nadam se da ćete i dalje nizati uspehe jer vidim da se ozbiljno bavite ovim sportom , osvojiti dva prva mesta je sjajna stvar . Nije lako biti prvi , a vi ste pobedili i u Novom Sadu i Kragujevcu, čestitam Vam“, rekao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

U ime kluba na prijemu zahvalio se trener Milovan Rakić koji je rekao da se radi o kvalitetnim igračima i dobroj deci pre svega. „ Pre odlaska u Ankonu imali smo takmičenje u Kragujevcu gde su bile ubedljivo prve i posle jednog jako dugog puta i napornog do Ankone uspele su da se plasiraju na četvrto mesto u konkurenciji 32 ekipe. Nije bilo lako jer smo igrali po njihovim pravilima bez libera , ali kada smo malo ušli u taj sistem onda smo počeli da pobedjujemo. Ukupno 126 ekipa je bilo na ovom turniru iz brojnih evropskih zemalja . U polufinalu smo igrali protibv ekipe gde su mnogo stariji igrači , to smo izgubili , ali veliki uspeh napravili smo dan kasnije u Novom Sadu gde smo osvojili prvo mesto“, kaže Rakić.

Na samom takmičenju učestvovalo je 1500 igrača dok su Valjevke bile smeštene u kampu sa 700 igrača. Najbolji plasman pored Valjeva osvojile su Šapčanke koje su zauzele 24 mesto.

image Jelena Mašić bila je najbolji igrač na turnirima u Kragujevcu i Novom Sadu , a u konkurenciji za najbolju bila je još jedna igračica ŽOK Srbijanke Marija Nedeljković.
Kao poklon od Grada Valjeva deca su dobila odbojkaške lopte, a u ime kluba kapiten je gradonačelniku i gradu Valjevu poklonila fotografiju svih igračica u znak zahvalnosti za sredstva koja je grad opredelio za njihovo učešće.

image „ Zadovoljne smo našom igrom , a najteže nam je bilo u toj polufinalnoj utakmici kada smo igrale protiv starijih od nas. Bilo nam je bez libera prvi dan mnogo teško , a posle smo bile sve bolje i bolje. Uložile smo veliki trud i osvojile četvrto mesto. Družili smo se najviše sa igračicama iz Srbije, Šabac i Sremska Mitrovica i to je bio lep deo našeg učešća“, rekla je igračica Jelena Mašić.
Mlade igračice Srbijanke učestvovaće u narednom periodu na turniru Crvene zvezde u Beogradu.

S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.