SNS: Pobeda Vučića na svih 118 biračkih mesta

imageViše od polovine birača u Valjevu je na predsedničkim izborima glasalo za kandidata SNS Aleksandra Vučića, a on je pobedu ostvario na svih 118 izbornih mesta u Valjevu, rečeno je na konferenciji za novinare valjevskih naprednjaka koja je bila posvećena tim izborima.

Kako je rekao predsednik GO SNS i gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović, u Valjevu je na predsedničkim izborima glasalo 44.262 biračam, a od tog broja Aleksandar Vučić je dobio 51,34 procenta glasova.
“Na svih 118 biračkih mesta mesta ostvarena je pobeda. Ostali kandidati dobili su tri do četiri puta manje glasova od Aleksandra Vučića, a neki kandidati čije su stranke parlamentarne su daleko ispod cenzusa sa manje od 2 odsto glasova. Pobeda je prilika da se zahvalim svima koji su glasali za Aleksandra Vučiča i da naglasim da smo dobili 2.421 glasa vise nego na prošlim parlamentarnim izborima, što govori u prilog da je poverenje u SNS apsolutno sačuvano i povećano”, kazao je Gvozdenović, napominjući da je u rezultatima koje je Vučić ostvario u Valjevui, bilo oscilacija pogotovo u gradskim izbornim jedinicama, “što će biti predmet ozbiljne analize GO”.
Gvozdenović je dodao da je najbolji rezultat predsednički kandidat SNS ostvario u MZ Novo Naselje, a na pitanje novinara kakva je tokom izbornog procesa bila saradnja sa SPS je odgovorio da je sve bilo kortektno i bez problema.
Narodni poslanik SNS Mihailo Jokić je na ovoj konferenciji za novinare upozorio da se poslednjih dana smanjuje budžetski suficit Srbije i punjenje budžeta od, kako je rekao, početka “ovih protesta koje finansira Soroš”.
“Ja kao narodni poslanik neću da kažem da nema problema i da je u zemlji Srbiji sve idealno, da nema korupcije, političkog zapošljavanja, primedbi i tako dalje. Ima, ali radi se da bude što manje. Osnov za sve je ekonomski razvoj. Samo ekonomski razvijena zemlja može da razmišlja o demokratiji. Za mlade generacije koje su izašle na ulicu mislim da ne znaju gde idu i kuda ih ovo vodi”, zaključio je Jokić.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.