Sanacija klizišta počinje nakon praznika

imageNakon poplave na području Valjeva registrovano je blizu 1000 klizišta od kojih su neka zbog hitnosti sanirana odmah , a ona koja su zahtevala veći I temeljniji planski pristup ili veća inansijska izdvajanja preostala su za naredne godine . Nakon uskršnjih praznika u Valjevu će početi sanacija tri klizišta za koja je grad opredelio 13,5 miliona dinara.

„Za sanaciju tri klizišta na području Valjeva biće izdvojeno 13, 5 miliona dinara. I to su klizišta na pravcu Poćuta –Bebića luka , a u samom gradu u Djerdapskoj i izmedju ulica Vojvode Mišića i Pere Komirićanca. Sanacija klizišta inače se radi po ranije napravljenim prioritetima”, kaže načelnik Odeljenja za gradjevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović.
Izvodjači radova na sanaciji pomenuta tri klizišta su preduzeća Kompresor ing i Autotransport, a očekivanja su da će radovi biti završeni u prvoj polovini godine kako bi po Trifunovićevim rečima u drugoj polovini bila sanirana još tri klizišta. „ U planu je i nastojaćemo da uradimo što više pa je u drugoj polovini godini predvidjeno da se saniraju klizišta u Mrčiću i Valjevskoj Kamenici. Očekuemo da će rebalansom budžeta biti omogućeno još sredstava za takvu vrstu radova”, kaže Trifunović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.