Sa „Nadom Macurom” na čelu kolone

imageProtestanti u Valjevu desete večeri protesta na Gradskom trgu najpre održali performans u kome je glavnu ulogu imala “Nada Macura” , a potom kako kažu pošto u Valjevu nema ulice Vučića Gospodara prošetali najpre Karadjordjevom.

image

Uobičajeni broj protestanata i ove večeri okupio se na Gradskom trgu najpre učestvujući u per formansu . Jedan od protestanata ove večeri bio je obučen u beli mantil na čijim je ledjima pisalo „ Obucite se slojevito i ponesite flašicu vode”, aludirajući na portparola Hitne pomoći u Beogradu dr Nadu Macuru. Protestanti su noseći parole „Ja sam pacijent sa dijagnozom F” hodali u krug Trgom , a potom je jedan od njih odglumio padanje u nesvest. Prvu pomoć ukazao mu je demonstrant u mantilu savetujući ga da se slojevito obuče. Uz povike „Av, Av!” demonstranti su potom krenuli u šetnju.” Mi nemamo ulicu Gospodara Vučića Aleksandra, ali imamo Karadjordjevu , krećemo!”, komandovao je čovek u mantilu.

image

Ove večeri u karadjordjevoj bila je primetna i veća frekvencija saobraćaja pa je protestna šetnja na kratko paralisala saobraćaj što su pojedini vozači nevoljno propratili , a pojedini su čak preticali kolonu dok su im zbog otvorenog, zelenog svetla na semaforu automobili dolazili u susret. Ipak incidenata nije bilo.

image Pripadnici policije protest su pratili sa odstojanja poštujući odluku koju je danas na konferenciji za novinare saopštio ministar policije Nebojša Stefanović rekavši da policija neće reagovati na protestante i njihovu šetnju iako protestni skupovi nisu prijavljeni.

S.V.

 

image 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.