Pedijatrija u starom režimu rada

imageNakon kompletne rekonstrukcije službe Pedijatrije i prijema građevinskih radova u martu, održana je Komisija za zaštitu od bolničkih infekcija, koja je detaljno upoznata sa izvedenim radovima i nakon zasedanja i usvajanja odluka, su prvi mali pacijenti primljeni na obnovljeno dečije odeljenje.

Time se Pedijatrija vratila na stari režim rada jer poseduje sve ateste za bezbedan rad sa najosetljivijom populacijom. Dečije odeljenje ima kapacitete 19 postelja i još 10 ležaja za majke pratilje, kao i ambulante za specijalističke preglede. Na odeljenju su urađeni kompletni građevinski radovi koji su podrazumevali zamenu elektroinstalacije, sređivanje podova, mokrih čvorova, nove pregradne zidove, novu stolariju. Zaposleni i ljudi dobre volje nastavljaju opremanje službe inventarom kroz aktivnosti „Helios“ fondacije koja je osnovana u cilju unapređenja rada Pedijatrije.
V.d. direktor OB Valjevo, dr Zoran Đurić, nedavno je potpisao donatorski ugovor sa G.P. „Greda“, kojim će u toku godine biti urađena termofasada na kompletnoj zgradi u kojoj se nalazi služba Pedijatrije, a koja datira iz šezdesetih godina.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.