Napadnuta tv ekipa

      Нема коментара на Napadnuta tv ekipa

imageEkipa TVA plus napadnuta je prilikom snimanja pokrivke za prilog o kamenolomima u Prijezdiću. Novinar Predrag Lučić i kamerman Vasilije Ristović fizički su napadnuti od strane vlasnika kamenoloma nakon čega su pozvali policiju. Ceo napad zabeležila je kamera sa automobila televizije koju su napadači i oštetili.

image

Nakon što je održan protest meštana Prijezdića i Dračića zbog kamenoloma koji posluju na njihovom prostoru ispred zgrade Gradske uprave, ekipa lokalne TVA plus zaputila se put Prijezdića kako bi snimila pokrivku za prilog i uverila se na licu mesta o devastiranim putevima o kojima su meštani govorili. “ Mi smo samo ušli sa namerom da snimimo pokrivku, ali su nas odmah zaskočili, napali, najpre vasilija kamermena pa su pokušali da mu otmu kameru, a onda i mene. Dobio sam pesnicu u ledja od čoveka koji je neprestano vikao da je on vlasnik i da ima papire“, priča novinar Lučić koji kaže da su odmah zatim pozvali policiju.
U trenutku napada radila je Gopro kamera na vozilu televizije koja je zabeležila sukob i napad na ekipu. “ Ništa oni nas nisu pitali odmah su nas napali. Mi nismo stigli da kažemo ni što smo tu. Pokidali su nam kameru i oštetili, ali uspeli smo nekako da skinemo taj snimak i on će biti sutra predat policiji“, navodi Lučić.

image

U izjavi za Vamediu Lučić nije mogao da navede imena napadača jer kako kaže nisu se predstavili izuzev jednog od njih koji je vikao da je vlasnik.“ Preživeli smo šok , tome se nismo nadali zaista, mi smo došli krajnje pristojno , a to što smo doživeli je za svaku osudu“, kaže Lučić koji dodaje da na svu sreću ni on ni kamerman nisu ozbiljnije povredjeni.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.