Drugo veče protesta u Valjevu

imageOko stotinak Valjevaca I večeras se okupilo na Gradskom trgu odakle su protestvujući protiv sistema koji kako kažu sve jeste izuzev demokratije, nastavili šetnju gradskim ulicama.

Stotinak Valjevaca sa pištaljkama uz povike „Izlazite napolje“ i večeras su se okupili na Gradskom trgu. Kao motive izlaska na ulicu jedan od demonstranata Miloš Stančić navodi: „ Smatramo da je dužnost i pravo svakog gradjanina da izaberu ko će da ih vodi. Najmanji problem su rezulatati izbora , problem je što nam je dosta straha, medijske manipulacije , partijskog zapošljavanja i  odlaska mladih iz zemlje. Prvi koraci su najteži , ovo je signal svim ljudima da omladina nije neradna i pijana, ali se ne bojimo. Ja ovaj grad volim i neću da zbog Vučića i Vulina i ostalih poslušnika moram iz zemlje i ovog grada. Ja hoću da ovde podižem porodicu , da ovde živim od svog rada i da ovde dobijem posao , a da nisam član nijedne partije“.

image Mladi demonstrant kaže da je nezaposlen , a za Vamediu tvrdi da se organizuju isključivo koristeći društvene mreže . „ Slobodno recite da ne stoji Soroš iza nas niti ijedna strana služba , ali ne stoji ni Jankovič ni Obradović . Ovde smo svi glasali različito, ali ovde stojimo samo ispred mladosti i našeg života“, poručio je Stančić što je naišlo na odobravanje okupljenih protestanata.

Protest se sa Gradskog trga uz povike gradjanima da im se slobodno pridruže nastavio gradskim ulicama , a pojedini gradjani su se i priključili šetnji.

image

„Šta sam doživela, nekad sam imala pištaljku devedesetih ,a sad sam od unuka uzela. Oslobodiće se ljudi straha , oni su me vratili u te godine , pa mi nismo ništa naučili“, dobacila je starija gospodja novinaru Vamedie.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.