Zamenik gradonačelnika posetio Željka Mićića, ratnog vojnog invalida

imageZamenik gradonačelnika grada Valjeva dr Dragan Jeremić sa majorom 126. brigade vazdušnog osmatranja, javljanja i navođenja (VOJIN) Vojske Srbije Bojanom Pavićem posetio je Željka Mićića, sugrađanina i ratnog vojnog invalida koji je tokom NATO bombardovanja teško ranjen.

U Vranju,  31. marta 1999. godine, krstareća raketa je pogodila položaj na kome se nalazio Željko, tada mladi oficir. Jedan od gelera ga je pogodio u glavu. Ranjavanje je bilo toliko teško da je malo ko verovao da će Željko preživeti.  Posle devet meseci provedenih u komi, zahvaljujući mladosti i fizičkoj kondiciji Željko je uspeo da preživi, ali su posledice bile surove. Ostao je nepokretan, bez vida i sa otežanim govorom. Danas ima 44 godine i živi sa majkom Tinkom Mićić u Valjevu.
U srdačnom razgovoru, uz iskrenu zahvalnost na poseti i ukazanoj podršci, Željko i Tinka Mićić su upoznali zamenika gradonačelnika dr Dragana Jeremića i majora Bojana Pavića sa svakodnevnim problemima sa kojima se suočavaju. Zamenik gradonačelnika Valjeva dr Dragan Jeremić mu je tom prilikom uručio plaketu grada Valjeva i poručio da Valjevo neće zaboraviti njegovu žrtvu i herojstvo, kao i da će učiniti sve da pronađe način da im se poboljšaju uslovi života.

image Uprkos svim nedaćama, Željko Mićić odiše snažnim, vedrim i vojničkim duhom i ima samo jednu želju- da se ne zaboravi.

Grad Valjevo
Odsek za informisanje i protokol

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.