Zahvaljujući Nastasiću obnovljena pedijatrija

imageDanas je svečano otvoreno rekonstruisano odeljenje pedijatrije u Opštoj bolnici Valjevo. Sredstva za ovu rekonstrukciju donirao je fudbaler Matija Nastasić čiji su roditelji prisustvovali otvaranju.

Na donaciji u visini od 100 000 evra najpre se Nastasiću zahvalio direktor Opšte bolnice dr Zoran Djurić. „ Moramo istaći da će zahvaljujući ovoj donaciji sada odeljenje pedijatrije biti zaista lepo za boravak dece , a lekarima će biti omogućen adekvatan rad. Zato bih se zahvalio Matiji Nastasiću, ministarstvu zdravlja, gradu Valjeva . Nakon izlaska komisije nadamo se da će do početka sledeće nedelje pacijenti biti smešteni ovde”, rekao je Djurić.

image

Marko Nastasić, otac fudbalera, kažu, punih mesec i više dana proveo je vodeći računa o sprovodjenju radova za motive koji su Matiju pokrenuli da izdvoji donaciju kaže da je to bio njegov lični predlog. „ Matija je poslušao moj predlog . On je želeo da donira sredstva bolnici i nakon mog razgovora sa direktorom Djurićem , koji je i naš dobar prijatelj, i koji nam je sugerisao da je neophodno da se ovo odeljenje uradi Matija je doneo odluku da to bude baš pedijatrija. Zahvalio bih se preduzeću Greda koje je zaista u roku i odlično izvelo sve radove”, rekao je stariji Nastasić.

image U okviru radova koji su trajali 40 dana kompletno su zamenjeni podovi, stolarija, zidovi, mokri čvor , kompletni keramički radovi , a kako se moglo čuti Nastasić je insistirao na ugradnji najkvalitetnijih materijala.   
U ime grada reči zahvalnosti imao je i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koji je rekao da se grad trudi da shodno zakonu i mogućnostima uvek pomogne rad bolnice. „ Hvala Matiji Nastasiću za ovu donaciju. Mi smo imali kontakt sa direktorom i prilikom donacije za ortopedsko odeljenje i spremni smo da zajedno sa ministarstvom zdravlja, Vladom Srbije učestvujemo i u rekonstrukciji hirurškog bloka i odeljenju poliklinike . Te rekonstrukcije nas očekuju u narednom periodu  i grad stoji uvek na raspolaganju svojoj bolnici”, rekao je Gvozdenović.

image Današnjem svečanom prijemu gradjevinskih radova prisustvovao je i državni sekretar u ministarstvu zdravlja prof.dr Vladimir Djukić koji je rekao da je gest Matije Nastasića vredan svake pažnje i zahvalnosti. „ Još  jednom se pokazalo da je fudbal više od igre , da nema ništa važnije od života . Mi ćemo u ministarstvu zdravlja nastaviti da ulažemo da se ovaj objekat opremom kompletira da se kadrovska strukltura održi na istom ili na još boljem nivou. Nastavićemo brigu o bolnici i Domu zdravlja u Valjevu i to kroz investicione radove u narednom periodu”, rekao je državni sekretar Djukić.

image

Odeljenje pedijatrije u Valjevu raspolaže sa devetnaest ležajeva, a na samom odeljenju postavljena je ploča na kojoj je napisano da je rekonstrukciju pedijatrije omogućio donacijom Matija Nastasić. Inače ovo odeljenje nije rekonstruisano nijednom  od izgradnje, a radovi koji su do sada izvodjeni sporadično uglavnom su se odnosili na krečenje.

image

S.V.

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.