SPREG od 6.do 8.aprila

imageSajam privrede zapadne Srbije (SPREG) ove godine biće održan ove godine od 6. do 8. aprila u prostoru Omni centra. Ove godine organizatori najavljuju još veći broj izlagača, a sastavni deo ovog sajma već je postao Domaći trgovinski lanac i Europrom koji za SPREG najavljuje nove proizvodjače i proizvode.

Završnica prve nedelje aprila meseca ove godine proteći će u znaku već prepoznatljivog SPREG-a koji će ove godine u potpunosti biti organizovan u Omni centru, a u funkciji sajma biće tri izložbene hale , ukupan izlagački prostor pokrivaće tako 4 500 kvadrata. „Što se tiče izlagača po jednom preliminarnom spisku jer nam nisu grupni izlagači sve podatke dostavili imamo 198 izlagača što je veći broj nego ranije i oni nam dolaze iz 71 grada i mesta u Srbiji , a prvi put na sajmu će učestvovati i izlagači iz Republike Makedonije . U pitanju je grad Prilep, nekada i zbratimljeni grad Valjeva iz kog nam dolazi i njihova gradska delegacija”, najavljuje Jovan Grujić iz agencije Gati koja je organizator i idejni tvorac samog SPREG-a 
U strukturi izlagača primat će imati proizvodna delatnost koja inma udeo od 70,2 %, trgovinska 18,1%, usluge 11,6%. Kako se moglo čuti na konferenciji za novinare na sajmu će ove godine biti 11 grupnih štandova dok će ukupan broj štandova biti 109.
„ Nas od drugih sajmova u Srbiji razlikuje upravo činjenica da kod nas izlažu svoje proizvode pojedinačne privatne firme dok je mnogo manje lokalnih samouprava i organizacija poput RPK. Siguran sam da će i ove godine biti veliki broj posetilaca prisustan prošle godine ih je bilo 13 000, a nadamo se ove godine i 15000 posetilaca . Sajam će otvoriti Katarina Obradović Jovanović pomoćnica ministra privrede”, kaže Grujić.

Domaći trgovački lanac i Europrom  i ove godine nastupiće sa velikim brojem izlagača čime je promocija domaćih proizvoda nastavljena. Bojana Perić u ime ovog lanca kaže da su gradjani već naučili da prepoznaju prave vrednosti domaće proizvodnje pa i da se domaćoj proizvodnji daje sve veća prednost. „Ovo je peti put za redom da nastupamo na Sajmu pod nazivom Domaća priča i to je prilika da se susretnu domaći proizvodjači i domaći trgovci i tu su zastupljeni i nacionaloni i lokalni proizvodjači. Ove godine učestvuju i Bambi, Vino župa, Frikom, Swislion, Rubin i mnogi drugi od nacionalnih proizvodjača . Obzirom da Europrom svoje objekte ne otvara samo u Valjevu već i u regionu sada ćemo imati i neke regionalne proizvodjače. U jednu agresivniju kampanju marke Domaće krenućemo upravo sa ovog sajma. Biće zastupljena degustacija svega i ovo je dobra prilika da najavimo jednu novu robnu marku u cilju negovanja starih vrednosti , to je crni hleb bez aditiva i veštačkih boja koji će promovisati Europrom i na čijim će policama nakon sajma ovaj hleb biti zastupljen”, rekla je Perićeva.

image Ona je najavila u budućnosti još intenzivniju saradnju sa malim i srednjim proizvodjačima što praktično znači da će se DTL uključiti u proširenje njihove proizvodnje, podizanje standarda i kvaliteta kako bi se na kraju postigao žig kvaliteta koji garantuje kvalitet pre svega. „ Tako nešto je neophodno ne samo da bi se zadovoljio standard domaćeg proizvoda već pre svega da bi bili ispunjeni svi standardi kvaliteta. Namera nam je da ubuduće kada kupac na policama Europroma vidi robnu marku Domaće koja ima ovaj žig kvaliteta tačno zna da pre svega kupuje kvalitetan i svež proizvod”, najavljuje Perićeva .
Značaj DTL je utoliko veći ako se zna da je  u oko 100 malih proizvodjača koji će izmedju ostalog biti prisutni i na sajmu , radi preko 3000 radnika.    

Na otvorenom izložbenom prostoru u Omni centru biće ove godine još više zastupljena oprema i mehanizacija  za poljoprivredu što ovogodišnjem SPREG-u daje posebnu notu.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.