Prolom-Tradicije 12

imageUdruženje boraca rata od 1990 god obaveštava sve svoje članove i javnost da je Udruženju boraca rata od 1990.godine Grada Valjeva odobren i poveren projekat Prolom-Tradicije 12 od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Opet smo dobili sredstva koja će biti od velikog uticaja na poboljšanje položaja i brigu o borcima, ratnim vojnim invalidima, porodicama palih boraca i svim našim članovima. Radi se o projektu socijalne uključenosti, psiho-socijalne rehabilitacije i edukacije preko kancelarije Udruženja putem besplatnih lekarskih pregleda, besplatnih jednodnevnih i višednevnih rehabilitacionih ekskurzija, besplatno davanje pravnih saveta, besplatne preglede i lečenje stomatologa-ovi pregledi i lečenje su posebno namenjeni za borce koji nemaju overene zdravstvene knjižice i druge usluge predviđene projektom i ostalo predviđeno projektom.
U zadnjih nekoliko godina primetili smo da pojedini borci imaju stomatoloških problema gde su pojedinci koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu i koje je pogodio teret ekonomske krize bili primorani da sami sebi vade zube što je nedopustivo. Uspećemo da u ovom delu poboljšamo položaj upravo takvih naših članova koji nemaju overenu zdravstvenu knjižicu i koji su nezaposleni, a samim tim i socijalno ugroženi. Važno je početi ovakav vid uključenosti u projekat.
Polepili smo obaveštenja u jednom delu Kolubarskog okruga i nastavljamo da lepimo u drugom delu kako bi se svi naši članovi i na ovakav način obavestili i pozvali da se uključe u projekat.
Projekat Prolom-Tradicije 12 koji je dobijen i poveren od strane Ministarstva za boračka pitanja ima veliki značaj za boračku populaciju i mi ćemo u samom projektu rad rasporediti na takav način da kako tako izjednačimo prava u jednom delu svih kategorija naših članova, a to su borci, ratni vojni invalidi, porodice palih boraca i svi ostali članovi.
Zajedno sa dobijenim i odobrenim programom Grada Valjeva i dobijenim i poverenim projektom od Ministarstva za boračka pitanja uspećemo u dobrom delu da poboljšamo položaj navedenih kategorija lica, a što je cilj i programa i projekta i da dokažemo još jednom da Ministarstvo za boračka pitanja, Grad Valjevo, a posebno Udruženje boraca, želi da putem odobrenih projekata i programa misli o svojim članovima i pomogne im tamo gde je najpotrebnije, a kako je predviđeno u istom programu/projekat.

Mnogo puta smo obaveštavali naše članove u vezi ratnih dnevnica i u vezi presude za diskriminaciju i još jednom obaveštavamo da to nije put naplate ratnih dnevnica, da će tu pojedini advokati van Valjeva koji se reklamiraju kačenjem obaveštenja po drvećima i banderama naplatiti sebi svoje troškove, na žalost, koji im po Zakonu pripadaju, a da borci ne mogu naplatiti ratne dnevnice po istoj tužbi za diskriminaciju. Takođe, neverovatna su punomoćja koja nudi advokat iz Ivanjice gde traži da sve može da uradi u ime boraca pa čak i da podnese tužbu, povuče tužbu, preinači tužbu, naplati i primi dosuđene troškove, prizna ili se odrekne tužbenog zahteva i niz drugih ostalih šest neverovatnih radnji. Sa ovakvim postupcima advokata iz drugih gradova koji se nude, lepljenjem i reklamiranjem preko bandera mi ćemo iste prijaviti Advokatskoj komori zbog ugleda i urušavanja advokatske profesije, a što je advokatima zabranjeno da se reklamiraju na takav način.
Advokati iz Valjeva to ne rade i mi želimo da im se zahvalimo i da su ostali dosledni svoje profesije! Šta će imati borci od dosuđene presude da su diskriminisani, neće imati ništa jer mi te presude već imamo ali će imati advokat iz Kragujevca i Ivanjice koji će naplatiti sudske troškove u visini od oko 164.000,00 dinara i trošiće budžet Republike Srbije koji je verovatno namenjen u svrhu naplate ratnih dnevnica i svih troškova oko istih, ako im iko od boraca da punomoćje.
Neverovatna stvar se desila kada je dana 28.02.2017.godine na parkingu kod Jugopetrola došao NN advokat iz Kragujevca i nudio takve usluge kao da mi nemamo advokata u Valjevu, a napominjemo da tužba nije potrebna za sada. Ne biraju se sredstva i način samo da se pojedinci van Valjeva domognu do sredstava od kojih borci nemaju ništa već će oni samo naplatiti svoje troškove, a na ovakav način pretrpaćemo i sudove i ostale institucije, a što nije put naplate ratnih dnevnica.
Država i udruženja boraca su već preduzeli neke korake i koliko smo obavešteni krenuće se u razgovor i dogovor oko isplate i načina isplate ratnih dnevnica.
Upozoravamo borce još jednom da "ne nasedaju" na prazna obećanja pojedinaca i u koliko se postavi pogrešno tužbeni zahtev on će biti odbijen i svaki takav borac je završio sa traženjem da li je izvršena diskriminacija nad istim.
Nastavljamo da negujemo tradicije oslobodilačkih ratova Srbije na naše poginule drugove i umrle ratne vojne invalide i sa dobrom saradnjom sa Gradom Valjevo i Ministarstvom za boračka pitanja kao i svim ostalim institucijama i ustanovama, a posebno sa medijima", kaže se u Saopštenju za javnost Udruženja.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.