Oprez – Konobar na putu!

imageKad su već zaživele letnje bašte možda nije loše osvrnuti se na transparentno postavljanje istih . Da nije tužno i opasno bilo bi možda smešno, ali u svakom slučaju u Valjevu je primenljivo, bašta bez prolaza za pešake koju preseca kolovoz sa dve trake.

Vrlo transparentna priča oko dovodjenja u red letnjih bašti zaista je u jednom trenutku zazavučala tako kao da će konačno oni koji izdaju dozvole, valjevski urbanisti, zaista izaći na teren i pre nego daju saglasnost proveriti gde se bašta nalazi i da li su svi uslovi zaista ispoštovani.
Ipak , da je iko od njih izašo iz kancelarije mogao je da se susretne sa neobičnom baštom u Ulici Mirka Obradovića , odmah nakon skretanja u istu. Naime, bašta ne samo da ne ostavlja metar i više prostora da gradjani mogu koristiti trotoar već je praktično presečena ulicom sa dve kolovozne trake. Pešaci su prinudjeni da sidju na kolovoz dok ne prodju mimo baštu, a ovako kako sada već danima izgleda možda nije loše da grad ukoliko već nema kontrole i realnosti bar uradi saobraćajni znak upozorenja o tome da vas konobar može iznenaditi na putu.

image Potpuno je neobjašnjivo kako je ovakva bašta mogla biti postavljena i pribavljena saglasnost od MUP-a Srbije , ako se zna da u dokumentaciji recimo za postavljanje tende u Tešnjaru mora da se pribavi saglasnost policije.
Iako ova priča više jeste za rubriku „Verovali ili ne“, možda nije loše skrenuti pažnju vozačima kako bi se neželjeni incidenti sprečili, a nekom i život sačuvao.
Zato vodite računa – Konobar na putu !

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.