Izvršite uvid u birački spisak

imageOdlukom predsednika narodne skupštine republike srbije broj:013-541/17 od 02.03.2017.godine raspisani su izbori za predsednika republike srbije, za 02.04.2017.godine.

Na osnovu čl. 14. Zakona o jedinstvenom biračkom spisku („sl. Glasnik rs“, br. 104/2009 i 99/2011),gradska uprava za društvene delatnosti, finansje, imovinske i inspekcijske poslove grada valjeva kao organ nadležan za ažuriranje dela biračkog spiska za područje grada valjeva obaveštava građane da je izložila deo biračkog spiska za područje grada valjeva i poziva građane koji imaju prebivalište na teritoriji grada valjeva da mogu izvršiti uvid u birački spisak i podneti zahtev za upis ili brisanje iz biračkog spiska, izmenu, ispravku ili dopunu podataka u biračkom spisku, svakog radnog dana počev od 03.03.2017.god. Do 17.03.2017.god. U 24,00 časa, kada organ nadležan za vođenje jedinstvenog biračkog spiska donosi rešenje o zaključenju biračkog spiska.

Od proglašenja izborne liste pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, na isti način i po istom postupku po kome to pravo imaju i građani, uz prilaganje zakonom propisanih dokaza za vršenje promena, a ako zahtev ne podnosi podnosilac proglašene izborne liste i dato punomoćje overeno u skladu sa zakonom.

Obaveštavaju se građani da mogu najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u zemlji.

Obaveštavaju se građani da mogu najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska, podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u inostranstvu.

Pozivaju se maloletna lica koja stiču biračko pravo najkasnije na dan izbora da mogu izvršiti uvid u deo biračkog spiska, u cilju provere ličnih podataka upisanih u birački spisak i tražiti upis, brisanje, ispravku i dopunu neke činjenice, uz prilaganje potrebnih dokaza.

Uvid u birački spisak građani i podnosioci proglašene izborne liste mogu izvršiti u zgradi gradske uprave valjevo na iii spratu, kancelarija br.48, svakog radnog dana, u vremenu od 7,30 do 15,30 časova.

Obaveštavaju se građani da rešenja na kojima se zasnivaju promene u biračkom spisku donosi gradska uprava za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove grada valjeva do zaključenja biračkog spiska, odnosno do 17.03.2017.god. Do 24,00 časova.

Po zaključenju biračkog spiska građani i podnosioci proglašene izborne liste mogu podneti zahtev za promene u biračkom spisku neposredno ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave ili preko gradske uprave prema mestu prebivališta podnosioca zahteva, odnosno po mestu boravišta za interno raseljena lica zaključno sa 29.03.2017.god. Do 24,00 časova.

Sve potrebne informacije u vezi biračkog spiska građani mogu dobiti na telefon broj 294-788.

Radi uvida u birački spisak obavezno poneti ličnu kartu.

 

Grad valjevo
Odeljenje za imovinske poslove i opštu upravu

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.