Gradi se put M4, ali i pruga

imagePut M4 koji Valjevo povezuje sa Koridorom 11, ušao je u kreditnu liniju koju Vlada Srbije predvidja za gradjenje infrastrukturnih projekata, saopštio je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović.

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović preneo je informaciju dobijenu od narodnog poslanika Mihaila Jokića da je izgradnja puta M4 sve izvesnija. „ Narodni poslanik Mihailo Jokić informisao me je da je put M4 ušao u kreditnu liniju za gradjenje takvih projekata i puteva.  Očekujemo samo još zvaničnu potvrdu ministarke Mihailović . I još značajnije jeste pruga Beograd –Sarajevo koja će biti finansirana od strane evropskih partnera i čiji krak od valjeva do Loznice upravo ide preko jednog dela naše teritorije.Poznato je da je u GUP-u Srbije predvidjeno da ta pruga ide upravo ovim koridorom i jedan dobar deo infrastrukture na toj pruzi je već uradjen“, rekao je Gvozdenović.
Kako kaže, interes Valjeva koje teži tome da bude dominantan grad u Zapadnoj Srbiji, je da pruga upravo prodje ovim delom i ta najava sve je izvesnija u realizaciji.

Gradonačelnik je rekao da još uvek nema informaciju koji oblik puta M4 će biti gradjen , ali kako kaže veruje da će to biti brze trake koje je, prilikom posete, Gorenju najavio premijer Aleksandar Vučić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.