DS: Glasajte bez straha

imageValjevske demokrate još jednom su pozvale gradjane Valjeva da glasaju za predsedničkog kandidatat Sašu Jankovića.“Govorimo o vrednom obrazovanom i poštenom čoveku koji brani državu Srbiju i sve njene gradjane“, rekao je predsednik GO DS u Valjevu Slobodan Pavlović na završnoj predizbornoj konferenciji za novinare.

Pozivajući gradjane Valjeva da na predstojećim izborima glasaju za Sašu Jankovića , Pavlović kaže da se radi o čoveku koji je poslednja odbrana demokratije u Srbiji. „Živimo u virtuelnom svetu , punom laži i manipulacija i svemu što nema pravu vrednost. Ovo je sistem lažnih vrednosti i lažnih diploma, plaćenih analitičara i sve to treba promeniti. Svaki dan gradjani žive sve teže.Ali ne žive svi teško, pogledajte samo reklamnu kampanju . Jedan sekund na RTS-u košta 27 000 dinara iliti 220 evra. To je samo jedan sekund. Kad vidite Aleka i bibliotekarku koja je posle 35 godina staža trebalo da bude u penziji , a ne da zauzima nekom mladom radno mesto izračunajte koliko to košta. Pomnožite 27000 dinara sa brojem sekundi i videćete da ne žive svi loše“, rekao je Pavlović.
Po mišljenju DS-a upravo tu i takvu Srbiju treba menjati. Sloboda postoji , kako kaže onog trenutka kada gradjanin stane iza paravana sa olovkom u ruci. „ Ako Vam neko da zaokružen listić, a od vas traži da iznesete prazan , uzmite olovku i precrtajte to što je taj neko zaokružio i učinite taj listić nevažećim . Nije to vaše mišljenje i vaš život , vi zaokružite broj po vašoj savesti“, kaže Pavlović.
DS navodi da će na predstojećim izborima na svim biračkim mestima imati posmatrače i da je saradnja sa svim opozicionim partijama odlična pa i da je održan niz sastanaka sa njihovim predstavnicima kako bi posmatrački rad bio usaglašen , a sprečena izborna kradja.“ Četiri kandidata i naš kandidat Saša Janković imaju u zbiru oko 1000 kontrolora i to je jedna vrlo ozbiljna podrška i to ohrabruje gradjane Valjeva . Znači 1000 ljudi kontroliše izbore , gradjani nemaju potrebe da se plaše“, kaže Pavlović.
Demokrate su na konferenciji izmedju ostalog govorile i o lošim iskustvima iz prethodnih izbora po pitanju presije koju očekuju i ovoga puta. „ Vladajuća koalicija jako loše stoji. Realna istraživanja , njihova istraživanja pokazuju da jako loše stoje , ispod 40% , dakle ni blizu onome što oni govore. Odatle i takav pritisak i presija na sve one pod ugovorima , na sve one koji se nadaju poslu“, zaključio je Pavlović.

S.V

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.