Doneta odluka o nagradama Grada

imageKomisija za dodelu nagrada Grada Valjeva u 2017. godini donela je odluku u gotovo svim ustanovljenim oblastima izuzev oblasti : arhitekture, novinarstva, humanosti i zaštite životne sredine. Najviše predloga stiglo je za oblasti obrazovanja i sporta.

Ove godine na svečanosti Dana grada 20.marta biće dodeljene nagrade grada za posebna dostignuća po oblastima koje je ustanovila gradska Skupština. „Pred komisijom je bilo dosta predloga , za neke oblasti i po pet ili šest i tu mislim na obrazovanje i sport koje su bile najzastupljenije po broju predloga, a za neke oblasti i nije bilo predloga kao što je to slučaj sa zaštitom životne sredine i oblast humanosti“, kaže predsednik komisije dr Zoran Živković.
Komisija je o nagradama odlučila na sledeći način:

-privreda – preduzeće Vega
-poljoprivreda- Veroljub Bošković iz Pričevića
-obrazovanje – Jovanka Božić
-stvaralaštvo učenika i studenata – Ivan Bazrdjan
-zdravstvo- dr Nikola Simić
-humanitarni rad- Leposava Pirgić
-umetnost i kultura – Miloš Smiljanić
-čuvanje i nega tradicije – Božin Janevski
– sport – Tamara Salaški
-afirmacija grada- Milorad Radojičić
– životno delo Dragiša Pavićević

„ Nije bilo nikakvih polemika niti posebnih rasprava u toku rada Komisije i odluke su mogao bih reći donete uz opštu saglasnost svih članova Komisije. Problema u radu nije bilo, u nekim oblastima u kojima nagrade nisu dodeljene bio je ili jedan predlog samo ili jednostavno predlozi nisu ispunjavali osnovne kriterijume. Zanimljivo je da su postojali isti predlozi , imena u više oblasti “, kaže dr Živković.

Nagrade grada neće uticati na nagradjivanje najboljih učenika grada Valjeva , što je u medjuvremenu zaživelo kao stalna i posebna oblast nagradjivanja iako je u jednom trenutku nagradjivanje najboljih valjevskih djaka bila adekvatna zamena za nedodeljivanje nagrada Grada. Njima će posebne nagrade biti uručene na kraju školske godine.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.