Biblioteka u martu

      Нема коментара на Biblioteka u martu

imageBiblioteka organizuje u martu brojne programe.Predstavljanje romana "Kameno jezero", valjevskog pisca, Željka Obrenovića, prilika je da se upoznate sa najnovijim književnim ostvarenjem ovog zavičajnog autora.

Biblioteka i ove godine, povodom Dana grada, organizuje program "Gradu na dar" i gostovanje dobitnika NIN-ove nagrade. Ovogodišnji laureat, Ivana Dimić, predstaviće valjevskoj publici nagrađeni roman "Arzamas".
Povodom Svetskog dana poezije organizujemo interesantne radionice za decu.
Valjevski kulturni forum, koji organizujemo krajem marta, treba da da odgovor na brojna, dugogodišnja pitanja: kada će Valjevo dobiti novu biblioteku, koji su uslovi za realizaciju ove ideje, kakve su mogućnosti za finansiranje i dr?
Uloga Biblioteke je da promoviše prave kulturne modele i vrednosti, da podstiče kulturne tokove u svojoj sredini, da unapređuje kulturu življenja kroz podršku kvalitetnom informisanju i obrazovanju.
Pored kulturnih programa, pozivamo Vas da koristite i druge usluge biblioteke.

Pratite nas na sajtu: www.maticnabiblioteka-va.org.rs
jer ćemo Vas informisati i o realizovanim programima, preporučiti knjigu za čitanje i sl.

Za informacije o publikacijama možete pretraživati našu KOBISS bazu:
http://www.vbs.rs/scripts/cobiss?ukaz=getid&lani=sc

Za informacije iz svih naučnih oblasti, istraživačima je dostupna KoBSON baza za pretraživanje u Biblioteci. Biblioteka je jedina javna ustanova u kojoj je svim građanima dostupna ova velika i značajna baza, zbog kojih se do skoro moralo ići u beogradske biblioteke.

Za pretraživanje objavljenih novinarskih članaka, u Biblioteci je dostupna EBART baza za pretraživanje.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.