Vidrak kupuje cisternu

imageValjevski Vidrak u ovoj godini kupiće novu cisternu za pranje ulica. To praktično znači da bi na proleće značajno bile čistije ulice.

JKP „Vidrak“ trenutno raspolaže sa tri cisterne za pranje ulica, dve velike i jednom malom. „Predvdideli smo kupovinu nove cisterne jer su postojeće prilično stare, dvadeseta godina pa i više i nezavisno od toga potrebna nam je još jedna kako bismo mogli da radimo onako kako je to i potrebno gradu. Za nabavku smo opredelili 10 miliona dinara i to je Skupština prihvatila u našem programu poslovanja,“kaže direktoka Vidraka Sladjana Marković.

Ovo preduzeće trenutno za pranje ulica koristi tehničku vodu sa pumpe Vatrogasnog doma jer ranije korišćena pumpa na reci Gradac više nije u funkciji.
„Poplava koja je bila potpuno je uništila tu postojeću pumpu i u nekoliko navrata je bilo pokušaja da je stvaimo ponovo u funkciju, ali bezuspešno. Planiramo da pokušamo još neke stvari da popravimo na njoj, ali nam tehzničari negarantuju baš uspeh. Dok ne osposobimo postojeću pumpu na Gradcu ili možda instaliramo novu koristimo vodu sa pumpe Vatrogasnog doma“, objašnjava Markovićeva.

Da je glavni problem Vidraka po pitanju održavanja čistoće nabavka mehanizacije potvrdio je i zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić. „ Ako „Vidrak hoće da očisti trgove mora da udje sa tim kamionima , a kamioni su preteški i onda imamo havariju ploča i onda imamo veću štetu nego korist. Zato se i izbegava da se trgovi peru posebno Trg Desanke Maksimović, Živojina Mišića. Sve je problem nove mehanizacije i „Vidrak“ mora uložiti u to. Generalno govoreći vozni parkovi javnih preduzeća moraju pratiti opšti napredak kako bi njihov rad bio na višem nivou . Zato smo podržali kupovinu cisterne“, rekao je Jeremić

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.