U februaru novi upisni rok mentalne aritmetike

imageObrazovni centar mentalne aritmetike Smaart, upisuje nove polaznike! SuanPan mentalna aritmetika namenjena je razvoju menatlnog potencijala kod dece u uzrastu od 5 do 14 godina.

Tehnika SuanPan mentalne aritmetike predstvlja izvođenje osnovnih računskih operacija (sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje), koji ne uključuje nikakve fizičke i spoljašnje instrumente/uređaje, kao što su digitron, papir i olovka ili računar. Računanje se izvršava samo uz pomoć ljudskog mozga, korišćenjem moći misaonog procesa pri izvođenju matematičkih operacija. Program je, pored abakusa, podržan dodatnim testovima, vežbama pažnje, memorije i koncentracije i dramom na času (različitim prilagođenim stimulativnim igrama).
Razvoj svakog učenika se nadgleda i shodno tome pripremaju se periodični izveštaji. U toku kursa primenjuju se i mestimične provere usvojenosti gradiva, dok se na kraju svakog završenog nivoa primenjuju i testovi pažnje i koncentracije, višestruke inteligencije i stilova učenja.
Na mentalnu aritmetiku ne treba gledati kao na sredstvo uz pomoć kojeg će deca popraviti svoje ocene iz matematike. Treba je videti kao sredstvo koje podstiče način na koji se deca fokusiraju i razmišljanju, koje sjedinjuje i pojačava moć slušanja i razumevanja, koje predstavlja most između vizuelnog i imaginarnog, koje razvija brzinu i tačnost, pojačava koncentraciju, pojačava informativni proces i ulazi u srž zadatog problema.
Nastava se odvija vikendom u prostorijama škole u Karađorđevoj 111, a broj mesta je ograničen. Program počinje u drugoj polovini februara. Mogućnost plaćanja u više rata.
Informacije na telefon 063/8999-875.
Obrazovni centar mentalne aritmetike Smart!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.