Produžetak raspusta?

imageAko je suditi po pisanju lista Blic školarci će se u školske klupe vratiti tek 11.januara. Razlog za produžetak školskog raspusta je grip. Ministar Mladen Šarčević najavio i razgovor sa medicinarima kako bi doneo konačnu odluku.

List Blic piše da je na osnovu podataka Instituta za javno zdravlje „Batut“ o broju obolelih od gripa, Ministarstvo prosvete i zdravlja zajednički se usaglasilo da raspust u osnovnim i srednjim školama bude produžen i da se deca u školske klupe ne vraćaju 9. janura.
Ni odluka o 11. januaru nije konačna pa se kao jedan od mogućih datuma pominje i 16. januar, a takva odluka zavisiće od epidemiološke situacije.

Ministar je dodao da će se epidemiološka situacija na terenu pratiti na dnevnom nivou i da će biti u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja.
„Ukoliko obolevanje i dalje bude veliko“, ministar kaže da će se nova procena raditi u ponedeljak, 9. januara.Šarčević kaže da su se odlučili da raspust produže samo dva dana, jer je problem kako nadoknaditi izgubljene časove.
Ministar kaže da prema podacima Instituta Batut najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina – oko 12.000 mališana, dok je među srednjoškolcima obolelo je oko 3.000.
Više obolelih nego prošle godine
Od početka sezone Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ prijavljeno je 50.473 obolelih od oboljenja sličnih gripu, što je veći broj u odnosu na isti period prošle godine.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.