Podsećamo: Danas otvaranje ski sezone

imagePodsećamo vas da će ski staza „Crni vrh”, u okviru Divčibare Ski Resorta, biti otvorena za javnost danas. Ulaz na žičaru je besplatan.

Za nepunih godinu dana, od kad je potpisan Ugovor o zakupu sa gradom Valjevom, preduzeće „KEJ Invest nekretnine“ iz Valjeva, ispunilo je svoje ugovorne obaveze. Uz značajna finansijska ulaganja, tokom godine urađen je kompletan remont žičare, atestiranje sajle, nabavljen je novi tabač za sneg, oprema za bezbednost i signalizaciju, sistem za elektronsko plaćanje karata, urađen je novi prilaz stazi i uveden sistem za veštačko osnežavanje, koji će doprineti boljem kvalitetu skijanja, produženju sezone i većoj atraktivnosti skijališta.
“Ovo je prva staza na Divčibarama na kojoj će raditi sistem za veštačko osnežavanje. Zahvaljujući njemu, manje ćemo zavisiti od količine prirodnog snega na stazi. Pozivamo sve ljubitelje skijanja i drugih zimskih sportova, kao i sve one koji vole da borave u prirodi, da dođu na Divčibare i upoznaju se sa svim novinama na ovoj stazi. Zbog svoje blizine velikim gradovima, Divčibare je mesto na koje možete doći na skijanje čak i na dan.” – izjavio je Časlav Maksimović.
Ski staza „Crni vrh“ duga je 850 m, sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru, kapaciteta 1200 skijaša na sat. Staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.
Na stazi će raditi ugostiteljski objekat, škola skijanja, objekat za iznajmljivanje opreme, dežuraće zdravstvena služba i Gorska služba spasavanja Srbije, a kako bi korisnici usluga uvek imali uvid u stanje na stazi – instalirane su web kamere.
Cena jednodnevne karte je u rasponu od 800 do 1.300 dinara, a poludnevne od 600 do 900 dinara. Za ski kartu od 6 dana cena se kreće od 4.200 do 6.800 dinara, dok je cena ski pass-a za 10 dana u sezoni od 6.000 do 9.800 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.
Radno vreme staze je svakog dana od 9 do 16 časova.

Divčibare Ski Resort

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.