Oprez na putu

      Нема коментара на Oprez na putu

image Sneg koji je padao u toku noći dodatno je pogoršao stanje na putevima u celoj Srbiji. Na putevima u okolini Valjeva ima snega do 5 cm iz AMSS savetuju opreznu i sporiju vožnju. Gradske ulice su očišćene.

Vozačima se savetuje krajnje oprezna i sporija vožnja, poštovanje ograničenja u brzini koja su predviđena u zimskim uslovima vožnje, a posebno na putevima u višim predelima Valjeva, Užica, Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Ivanjice, Kuršumljije i Kruševca, jer na tim putevima ima snega na kolovozu ugaženog do 5 cm.Iz AMSS upozoravaju da u višim i planinskim predelima treba računati sa ugaženim snegom, a na pojedinim deonicama ima i leda na putu.

image

Podsećamo, od 01. novembra do 01. aprila prema Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, obaveznu zimsku opremu čine sve četiri zimska pneumatika sa dubinom šare najmanje 4 mm, a ukoliko se nalazite van grada, u prtljlažniku morate imati lance. Kazna koju ćete platiti ukoliko ne poštujete propise o obaveznoj zimskoj opremi je 3. 000 dinara. U zimskim uslovima vožnje dobro je u kolima imati i lopatu, metlicu za čišćenje stakla, sprej za bravice, kablove za startovanje motora i strugalicu za led.

U samom gradu na ulicama ima slabo snega , ali su po saznanjima Vamedie ekipe preduzeća Ingrap omni tokom cele noći čistile ulice u prvom prioritetu. Vamedia podseća na gradsku uredbu po kojoj su svi vlasnici objekata u valjevu dužni da uklone sneg sa trotoara u dužini svog objekta.

foto: Nenad Petrović

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.