Eventualni parlamentarni izbori neće uticati na koaliciju u Valjevu

imageEventualno održavanje parlamentarnih izbora ne bi uticalo na postojeću vladajuću koaliciju u Valjevu, smatra zamenik gradonačelnika i predsednik OO SPS-a Dragan Jeremić.

„ Neke stvari koje se mogu čuti za govornicom nekad su više za emisije komičnog sadržaja nego Skupštinu“, kaže Jeremić.Dok se sve više govori o predsedničkim izborima , priča o parlamnetarnim izborima polako je u drugom planu , ali svakako nije nestala jer još uvek nema odgovora na pitanje hoće li ih i biti . Ukoliko ih bude oni ne bi trebalo da utiču na lokalne samouprave smatra zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
„ Ne vidim zašto bi ishod tih izbora , ukoliko ih bude, uopšte uticao na bilo šta u Valjevu. Mislim da ne mogu uticati na koaliciju , a i mišljenja sam da parlamentarnih izbora neće ni biti“, kaže Jeremić.
Kako se na sednicama Skupštine gotovo uvek mogu čuti kritike na račun SPS-a od strane pojedinih odbornika SNS-a , logično pitanje je da li postoje zaista harmonični odnosi u vladajućoj koaliciji? Odbornici SPS-a na upućene „strelice“ ne odgovaraju za sada.
„ Ni u kući izmedju dvoje ljudi nema sto posto harmoničnih odnosa. Znate i tu dodje do svadje , prepirke , različitih mišljenja . Zašto to ne bi bilo i u Skupštini? Nigde nema idealnih odnosa. Ima tu svega , ali svako ima pravo da misli i kaže šta misli. Ja sam za apsolutnu demokratiju i što se tiče odbornika SPS-a oni uvek imaju pravo da kažu šta misle . Oni procenjuju sami o tome. Tu sve zavisi od političke svesti. Možda je politička svets odbornika SPS-a na jednom višem nivou i znaju šta je cilj i osnovni zadatak ove vlasti , a to je da Valjevo ide naviše , ane da se srozavamo“, kaže Jeremić.
Po njegovim rečima uvek postoje i neki lični nteresi , ali ih treba zanemariti i ne dozvoliti da se „od jednog drveta ne vidi šuma“ . Za govornicom se , kako kaže , ne mora neminovno čuti samo mišljenje partije već to često biva i iznošenje ličnog stava.

„ Bilo je svega za govornicom i ima tu i nekih opravdanih aluzija , ali i mnogo preterivanja . Bilo je govora za rubriku verovali li ne , a bilo je i onih čiji su goori mogli da ozbiljno konkurišu za neke humorističke sadržaje na pojedinim televizijama . Znate , „svako nosi svoj krst“ pa će to, kad tad, sve doći na svoje mesto“, navodi Jeremić.

Na pitanje Vamedie da li to znači da odbornici SPS-a pre sednice Skupštine ne dobijaju direktive o čemu će eventualno govoriti na sednici Jeremić kaže da nikakve direktive ne postoje . „ Mi smo u Skupštinu ušli sa idejom i programom i svi smo stali iza toga . Sve što ne ugrožava razvoj Valjeva , mi stojimo iza toga. Ako bude ugroženo nešto od toga što želimo za ovaj grad onda će odbornici SPS-a itekako pričati i biti glasni. Ja ću i u naredne četiri godine ponavljati jednu rečenicu , a vi ćete prosuditi u jednom trenutku da li je tako ili ne , a to je da gradjani Valjeva koji su glasali za odborničku listu SPS-a i koalicionih partnera i nestranačkih ličnosti pod sloganom „Naša priča je Valjevo“ se neće postideti toga što smo mi ušli u ovu vlast . Sve što sada radimo je u sferi toga da svima sutra bude bolje . Ili što bi sportisti rekli , nekad moraš i da izgubiš da bi znao kako sledeću utakmicu da dobiješ“, zaključio je Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.