Vučić u Valjevu o budžetu

imageNakon što je Skupština Srbije usvojila budžet za narednu godinu u kome su planirani prihodi u iznosu od 1.092,9 milijarde, a rashodi 1.162 milijardi dinara. U Valjevu premijer Aleksandar Vučić izjavio da će Srbija polako da stiže I prestiže one koji su godinama bili ispred nas.

„Prvi put smo za sledeću godinu predvideli da nam kompletan budžetski deficit , zajedno sa svim kreditnim zajmovima, zajedno sa svim opštinama, bude svega 1,7%. i to će biti prva godine od 45. godine bez obzira na to što ćemo i Rusima da isplatimo 100 miliona evra , što smo za penziju dali 100 miliona evra , za jednokratno plaćanje, da ostanemo u ovoj godini u suficitu. Novembar smo završili sa suficitom od 3,1 milijarde što je negde oko 25 miliona evra , ukupno na nivou od 37 milijardi od početka godine što znači više od 300 miliona evra. Imamo suficit iako smo platili najveće kamate u istoriji Srbije od oko 1,5 milijardi“, rekao je premijer Vučić.

Premijer kaže da kada postavite stvari dobro i čvrsto na stabilne finansijske noge onda možete da očekujete odredjeni nivo investicija . „Ja sam ponosan što Srbija ima dosta investicija ali nikad nam nije dovoljno jer su vas ostavili gladne gole i bose posle pljačkaških privatizacija.Mi ćemo svoj posao u godinama koje su pred nama polako da stižemo i prestižemo i one koji su bili ispred nas u godinama koje su prethodile“, rekao je Vučić

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.