Nova Srbija teško do funkcija

imageZa razliku od Vojislava Koštunice i Mladjana Dinkića , Velimir Ilić i dalje ostaje u politici. Velja Ilić najavio da će uskoro postati novi direktor Koridora Srbije.Valjevski funkcioneri NS nisu dobili nijednu funkciju iako su u koaliciji sa naprednjacima.

Nakon što su njihove partije doživele fijasko na izborima lideri URS-a i DSS-a Mladjan Dinkić i Vojislav Koštunica povukli su se sa političke scene. Zahvaljujući predizbornim koalicijama sa SNS-om na političkoj sceni Srbije ostaje potpuno nepoznato kolika je zaista podrška Velimiru Iliću lideru Nove Srbije. Visoki funkcioneri ove partije u poslednjoj raspodeli funkcija dobili su uglavnom mesta državnih sekretara. Štampa je ovih dana prenela informaciju da je neistinita tvrdnja Velimira Ilića da je on dobio direktorsku funkciju , a najnovija informacija koju prenosi list Blic govori da se Ilić nada mestu direktora Koridora Srbije . „Meni je jako žao što se puno vremena izgubilo, ali to je neki dogovor koji je ranije postignut i ja očekujem da se to ovih dana reši“, kaže Ilić za Blic.Ilić najavljuje i podršku Tomislavu Nikoliću na predstojećim predsedničkim izborima , ali za razliku od njega po gradovima Srbije stranački funkcioneri Nove Srbije nisu najsjanije prošli u deobi kolača funkcija.

Svojevremeno je zbog neispunjavanja koalicionog dogovora došlo do razlaza tadašnjeg GO Nove Srbije i valjevskih naprednjaka pa se potom tadašnji GO NS podelio i iz njega nastalo Udruženje Novo Srbijanci. Kako se tada moglo čuti, Novoj Srbiji trebalo je da pripadne 10% funkcija, ali se SNS toga nije držao.
Na poslednjim izborima Novo Srbijanci su bili na listi sa SPS-om dok je preostali deo GO izašao na izbore u koaliciji sa starim partnerima SNS-om.
Ipak ni ovoga puta očito nema funkcija za Novu Srbiju u Valjevu izuzev, kako Vamedia saznaje pojedinačnog zapošljavanja.

Vamedia

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.