Kanalizacija u Goriću i na Divčibarama

imageU okviru programa Zaštite životne sredine u budžetu grada predvidjeno je 27 miliona dinara koja će biti utrošena za projektovanje, proširenje i izgradnju fekalne kanalizacije.

Grad Valjevo gotovo svake godine uradi jedan deo fekalne kanalizacije tamo gde ona ranije nije postojala , ali najveća sredstva koja su do sada izdvajana biće upravo za ovu namenu izdvojena naredne godine. Dugogodišnji problem postoji u Goriću. „ Kada je taj deo gradau pitanju postoji problem u vraćanju  kanalizacije prema fabrici otpadnih voda. Zato smo predvideli još jednu fabriku otpadnih voda, jedno manje postrojenje . To je jedini način da se ceo taj prostor tamo reši. I to je jeftinije i povoljnije ulaganje nego da radimo kanalizaciju tako da je ponovo vraćamo do fabrike za preradu otpadnih voda. Moramo tražiti najpovoljnija i najoptimalnija rešenja“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
Po njegovim rečima pomenuto postrojenje bilo bi izgradjeno u Divcima. Na sednici Veća jedna od tema o kojoj se razgovaralo je i fekalna kanalizacija na Divčibarama koja je jedan od gorućih problema ove planine.
„ Leti je na Divčibarama strašno , od smrada je nemoguće uopšte da se funkcioniše. Divčibare su vazdušna banja , a mi imamo situaciju da od kanalizacije ne može da se živi. To nije normalno. Zato ćemo ulagati u naredne dve godine upravo u to . Ako taj problem ne rešimo u naredne dve godine možemo da se pozdravimo sa Divčibarama kao turističkim mestom“, rekao je Jeremić napominjući da  je fekalna kanalizacija izvor zaraze , što se mora sprečiti.

S.V.      

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.