Asfaltiranje nakon kategorizacije

imageGrad Valjevo naredne godine opredeliće na poziciji putne infrastrukture 353,8 miliona dinara. Namera ove gradske vlasti je da se konačno uradi kategorizacija putne mreže na osnovu koje bi se mogli odrediti i prioriteti u izgradnji puteva.

Za ulaganja u drumski saobraćaj na ulicama novim budžetom predvidjeno je 169,7 miliona dinara , a za puteve 130 miliona.
„ Idemo ka tome da uradimo kategorizaciju puteva.Mora biti uradjen projekat asfaltiranja svih puteva koje ma svrhe asfaltirati. Ukoliko do 2020 godine ne budemo asfaltirali sve puteve u selima koje je potrebno uraditi mi više nećemo imati kome da ih asfaltiramo. I to ćemo uzraditi programom kategorizacije i podele na I, II i III kategoriju . Prva kategorija se mora asfaltirati , druga se presipa, a treću održavaju sami meštani“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.
On napominje da je politički sistem asfaltiranja odavno prevazidjen pa i da u selima mora biti uradjeno 60 do 70 km asfaltnih puteva.
„ Ako želimo da zadržimo bilo koga u selima mi moramo raditi na putevima. Ja bih samo podsetio da je po biračkim spiskovima iz 1998. godine odnos stanovništva bio 60 prema 40 u korist grada, pa se taj odnos smanjivao na sadašnjih 70 prema 30 u korist grada , a 2020 . godine možemo očekivati da će odnos biti 80:20 u korist grada. i kome bismo tada radili. Pa i politička priča tu pada u vodu , za pet glasova tolika ulaganja . Ne može se tako raditi. Ključno je da napravimo sledeće godine program i plan jer mi više prostora i vremena za odlaganje tih investicija nemamo“, kaže Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.