U 2017.god bez povećanja cena komunalnih usluga

imageKako Vamedia saznaje u narednoj godini neće biti povećanja cena komunalnih usluga. Ova odluka grada nije samostalna već se radi o preporuci Vlade Srbije.

Svake godine lokalne samouprave u Srbiji dobijaju preporuke o radu javnih preduzeća. Preporuka sama po sebi nije obavezujući akt poput odluke ili uredbe, ali se preporuke uglavnom poštuju .
Shodno činjenici da se ovih dana uveliko pripremaju prorami poslovanja za narednu godinu javnih preduzeća pa i predvidjaju budžeti Vlada Srbije uputila je preporuku da se cene komunalnih usluga u narednoj godini ne povećavaju.
Kako Vamedia saznaje, Grad Valjevo će poštovati preporuku Vlade i shodno tome na adrese javnih preduzeća upućeni su dopisi obaveštenja kako bi javna preduzeća praktično svoe programe mogla da urade bez računice o povećanju cena.
Pojedina avna preduzeća već su najavljivala i očekivala povećanje cena pa je pitanje kakva će biti njihova reakcija na pristiglu preporuku.Istini za volju, povećanja cena pojedina preduzeća nisu imala više od tri godine.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.