Novi košarkaški teren

imageGrad Valjevo dobiće još jedan košarkaški teren. Ministarstvo omladine i sporta sa 7 miliona dinara finansiraće izgradnju terena na Pećini.

„Mi smo odavno konkurisali sa projektom tog terena koji je zaista u lošem stanju i pomalo i zaboravljen jer je takav kakv je sada. Shodno svim radovima koji su izvedeni u parku sredjivanje i tog terena bila je ozbiljna pozicija. Mi kao grad nismo mogli da izdvojimo novac, ali ministarstvo je projekat prepoznalo kao dobar i taj teren će biti uradjen“, kaže zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

Valjevo je u proteklim godinama dobilo iz sredstava grada teren Studenta koji je uradjen po ugledu na sportske terene u Beogradu i koji je izvesno najbolje uredjen košarkaški sportski teren u gradu. projekat terena na pećini podrazumeva novu tartan podlogu , montažne tribine, koševe , rasvetu.
„ Projekat je zaista dobar i siguran sam da će i taj teren biti nešto na šta ćemo biti ponosni. Naravno , gradu veličine Valjeva su potrebni takvi objekti i dobro bi bilo da ih imamo i više. Radićemo na tome da sredimo i postojeće . Dosta toga smo i uradili prethodnih godina. Bitno nam je isto tako da sve što uradimo i sačuvamo. Na Studentu neprestano imamo polomljena sedišta i zamena je uvek prisutna. Sve to košta“, kaže Jeremić.

Ministarstvo omladine i sporta teren će u potpunosti biti nadležno za sve očekivane radove na košarkaškom terenu. Raspisaće javnu nabavku za izvodjača, ministarstvo će biti nadzor i po okončanim radovima teren će biti predat gradu.  

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.