Jesenje uredjenje drvoreda

imageU sklopu redovnog održavanja gradskog zelenila započeto je prevršavanje krošnji platana u Ulicama Vuka Karadžića i Sindjelićeve. U parku na Jadru zasadjena i živa ograda.

Svakih četiri ili pet godina u sklopu održavanja gradskog zelenila uredjuju se i gradski drvoredi. „ Sada smo krenuli od spomenika Vuku Karadžiću u istoimenoj ulici i uredićemo platane sve do mosta na Kolubari. Nakon toga idemo u Sindjelićevu kako bi i tamo uredili krošnje. Platana još imamo gotovo po celom gradu , a prošle godine ovaj posao završili smo u Ulici Vlade Danilovića“, kaže Dragan Mojsilović zadužen za zelenilo u Direkciji za urbanizam.

Ove jeseni zasadjeno je 450 novih stabala drveća , a i posadjena živa ograda duž Ulice Majora Ilića prema parku na Jadru.
„Posadili smo živu ogradu i ona će zaista dati jedan lep dodatni izgled samom rekonstruisanom parku. Zamolio bih gradjane da se spažnjom odnose prema tek posadjenoim sadnicama kako bi smo ih sačuvali i na kraju postigli efekat koji želimo“, navodi Mojsilović.

Na jednoj od ranijih konferencija za novinare moglo se čuti da je Valjevo jedan od najzelenijih gadova Srbije.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.