„Dečja nedelja“ u Valjevu od 3. do 9 oktobra

imageOd 3. do 9 . oktobra u Valjevu će biti održana tradicionalna manifestacija Dečja nedelja ove ghodine pod sloganom „Neću da brigam , hoću da se igram“. Organizacioni pdbor pripremio je preko 100 programa za decu ,a škola domaćin ove godine je OŠ „Stevan Filipović „ u Divcima. 

„ Dečja nedelja“ je nacionalna manifestacija koja se svake godine održava i u Valjevu, a grad je ove godine izdvojio 180 000 dinara za realizaciju manifestacije . „ Do svih ovih programskih rešenja došli smo u razgovorima i dogovorima bez oprečnih stavova. Ovo je jako bogat program i nadam se da će biti realizovan na pravi način. Ja već dugi niz godina radim na organizaciji Dečje nedelje jer sam 20 godina već u prosveti pa sam svake godine učestvovao u tome. Sama tema mi je jako bliska i zahvalio bih se svima koji su učestvovali sa predlozima i programima. Moram naglasiti da će novo rukovodstvo u narednoj godini uložiti više sredstava jer mislim da nam je budžet više nego preskroman za ovu godinu“, rekao je Dejan Bogojević član Gradskog Veća i predsednik OO „Dečje nedelje“.
Domaćin je ove godine škola u Divcima čija se direktorka Gordana Terzić zahvalila na samoj činjenici da su upravo oni domaćini ove godine. „ Biće to prilika da vam pokažemo šta sve radimo, šta radi jedna mala družina na periferija grada. Trudićemo se da sa učenicima i roditeljima realizujemo brojne sadržaje. Želja nam je da saznamo šta su potrebe dece, motivi i želje  i da nam deca kažu šta misle. Sve to realizovaćemo kroz edukativne sadržaje“, rekla je Terzićeva.
Svečano otvaranje biće upriličeno 3. oktobra u ovoj školi gde će biti upriličen i koncert folklora , a biće zasadjeno i drvo generacije. Vewliki broj učesnika i veliki broj programa karakteristika su ovogodišnje Dečje nedelje , a član OO Angelina Lukić izrazila je nadu da su odabrani programi koji su deci potrebni . „ Ove godine veliki broj udruženja i pojedinaca želeo je da doprinese kvalitetu programa tako da je iz godine u godinu sve veći broj programa . Odlučili smo da za sledeću godinu na jedan potpuno drugačiji način pristupimo odabiru tih programa . Ja bih izdvojila ono što je tradicija kada je u pitanju sama manifestacija , a to su pre svega predstave za sve školarce pred čiji početak ih gradonačelnik pozdravi . Takodje tradicija je program izložbe likovnih radova dece osnovnoškolskog i predškolskog uzrasta , a ove godine smo uključili i decu iz osetljivih grupa. Tradicija je i sportski dan , Dan otvorenih vrata , porodična inkluzija . Dom zdravčlja organizuje niz radionicxa na temu zdravlja , obdanište ima svoje aktivnosti i izložbe , nemoguće je naravno sve nabrojati“, rekla je Lukić.

image Maskembal predškolske ustanove koji nije bio održan zbog lošeg vreena za vreme Tešnjartskih večeri biće održan u četvrtak , a u slučaju ponovo lošeg vremena maskembal će biti pšremešten u Halu sportova.
Tradicionalne poklone dobiće škola domaćin u vidu bele magnetne table , deca pobednici u takmičenjima i odeljenja dece sa posebnim potrebama   u Četvrtoj školi i deca iz Dnevnog boravka .

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.