Šest ulica u okviru sanacije puteva i ulica

imageDve godine nakon pojave klizišta u jednoj od krakova Ulice Marka Kraljevića, za vikend je uradjen asfalt. Iz programa sanacije puteva i ulica Direkcija je uradila i dva kraka Suvoborske ulice.

Sanacija klizišta koje se pojavilo u kraku na Ulicu Marka Kraljevića trajala je neočekivano dugo jer je najpre u dva navrata tender za radove bio neuspešan s obzirom da se radilo i o delu ručnog otkopa što je bila otežavajuća okolnost za izvodjače. „Sanaciju samog klizišta radilo je preduzeće „Edifikator“, dok je asfaltni zastor radilo preduzeće Autotransport.Ti radovi su potrajali malo duže jer su ispočetka i vremenske prilike umnogome sve to ometale , ali bitno je da je sve to završeno i da sada gradjani u tom delu imaju kvalitetnu ulicu, a ne treba zaboraviti da tu ranije nije ni bilo asfalta već se radilo o nasutom putu“, kaže direktor Direkcije Zoran Trifunović.
Do sada je u ovom tenderu vrednom 13,7 miliona dinara uradjeno nekoliko ulica Trstenička, dva kraka Suvoborske , krak Marka Kraljevića, navoz na mostu u Aničićima, asfaltni put za Aničiće, a radovi stratuju i u Ulici Stevana Filipovića.

image

Kada su u pitanju klizišta u prethodnim mesecima sanirana su čak tri klizišta u selu Tupanci. Ipak u Direkciji napominju da ogroman broj klizišta, a u registar ih je uneto 300, nije moguće uraditi brzo jer za to nedostaju i sredstva.

S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.