Dug za struju otežava rad Vodovodu

imageJKP,, Vodovod“ Valjevo u ovom trenutku duguje EPS – u 102 miliona dinara za isporučenu električnu energiju. Dug je do sada smanjen za gotovo 20 miliona dinara u prethodnim godinama, a Vodovod najavljuje brojne radove.

”To je ono što prilično opterećuje poslovanje preduzeća u ovom trenutku. Radi se o dugu iz nekog ranijeg perioda i ono što je bitno istaći je da je taj dug iznosio gotovo 135 miliona i da je prethodno rukovodstvo uspelo da ga poprilično smanji u prethodnih par godina”, izjavio je direktor Đorđe Milanovic.
Milanovic ističe da će se preduzeti niz mera u narednim danima kako bi se troškovi što je moguće više racionalizovali, ali i obezbedili dodatni prihodi, kako bi se novac usmerio na što hitniju sanaciju ovog duga.
” Pored ovog problema, mi u narednim danima planiramo da realizujemo svih sedam investicija koje su započete. Raspisujemo tender za hidromašinsku opremu za crpnu stanicu u Zabrdici, krećemo sa Donjom Grabovicom, krajem avgusta počinjemo radove u Dusanovoj ulici na rekonstrukciji vodovodne mreže i priključaka. Takođe, Direkcija je raspisala tendere za drenažu i sanaciju terena na parceli izgradnje rezervoara u Rađevom selu, a mi radimo vodovodnu mrežu u Kotešanskoj ulici i buster stanicu u Divcima.
Valjevo – Brankovina i Kamenica”, najavljuje radove Milanović.
 
Milanović je na mesto direktora Vodovoda doša sa mesta direktora Vidrka I kako kaže odmah je upoznat sa pojedinostima I važnošću završetka davno započetog vodovoda prema Brankovini.”Kada je u pitanju vodovod Valjevo – Brankovina, Direkcija sada raspisuje tender za izradu projektne dokumentacije na delu Divlje brdo – Brankovina, zatim Brankovina – Balačka i za rezervoar Divlje brdo. Kamenica je nešto što traje 20 godina i gde je ulozeno do sada gotovo 90 miliona dinara i u narednih 6 meseci moramo pustiti vodu. Urađena je hidroizolacija, ostaje parterno uređenje i hidroizolacija rezervoara. Čeka nas mnogo posla, tako da nema vremena za gubljenje”, kaže Milanović.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.