Zamenik gradonačelnika razgovarao sa članovima Udruženja boraca rata od 1990. godine

image„Buduća saradnja novog rukovodstva grada Valjeva i Udruženja boraca rata od 1990. godine, ne dovodi se u pitanje“, poručio je zamenik gradonačelnika mr Dragan Jeremić na prijemu organizovanom za članove ovog udruženja.

U skladu sa stavom gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, da će novo gradsko rukovodstvo posebnu pažnju posvetiti rešavanju pitanja od značaja za boračke organizacije Valjeva, zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić, pomoćnik gradonačelnika Miroslav Pimić i njihovi saradnici, na današnjem prijemu upoznali su se sa aktivnostima članova ovog udruženja, a razgovarali su i o budućoj saradnji, kao i o finansiranju programa i projekata.

„Jedno smo od najjačih udruženja, negujemo tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, čuvamo uspomenu na naše poginule drugove i ratne vojne invalide. Posebnu pažnju posvećujemo raznim vrstama socijalnih davanja i pomoći, sa posebnim akcentom na besplatne lekarske preglede. Organizujemo izlete, jer je to važno za naše bolesne članove. Grad Valjevo, izdvajanjem sredstava za boračku populaciju, učinio je mnogo za ovu osetljivu kategoriju stanovništva“, rekao je između ostalog Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine na današnjem prijemu. On je dodao i to da mnogo očekuje od budućeg Zakona o boračko invalidskoj zaštiti, jer će na taj način prava boraca biti jasno definisana. „Grad Valjevo ide korak unapred što se tiče subvencija za porodice invalida rata, o tome pohvalno govore i u resornom ministarstvu. Smatram da bi subvencije trebalo zadržati i u narednoj godini, kao i finansiranje udruženja. Uz programe koje finansira Grad i programe koje finansira resorno ministarstvo, mi zadovoljavamo naše potrebe, a to je na prvom mestu zdravstvena legitimacija. Od izuzetne je važnosti da borci imaju mogućnost u svakom momentu da odu kod lekara i da mogu da se pregledaju“, naglasio je Bradić.  

 

Zamenik gradonačelnika ovom prilikom naglasio je da će grad Valjevo i ubuduće negovati uspomene na borce koji su život dali za svoju državu. „Kroz značajne datume koje obeležavamo u sećanje na sve heroje iz valjevskog kraja, negujemo tradiciju, a u isto
vreme šaljemo jednu poruku mladim generacijama o značaju njihovog herojskog čina.  Došli smo u situaciju da većina stanovništva u ovoj državi misli da država ne znači ništa, a tako možemo ostati bez države. Postali smo stara nacija i moramo učiniti mnogo što se tiče nataliteta, ali nećemo zaboraviti ove ljude koji su dali život za svoju zemlju. Zato ćemo posebnu pažnju posvetiti boračkim udruženjima“, rekao je zamenik gradonačelnika.

Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine uručio je ovom prilikom zameniku gradonačelnika Draganu Jeremiću i gradu Valjevu Zahvalnicu za uspešnu saradnju i negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, Spomen knjigu Udruženja boraca rata od 1990. godine i CD sa filmom koji je snimljen na osnovu ispovesti roditelja poginulih heroja.

Grad Valjevo  u 2016. godini iz sredstava utvrđenih Odlukom o budžetu, finansira programe od javnog interesa u oblasti boračko invalidske  zaštite- Udruženje boraca rata od 1990. godine u iznosu od 1.800.000 dinara.

Odsek za informisanje i protokol
Grad Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.