Skupština usvojila rebalans budžeta

imageSkupština je usvojila rebalans budžeta i donela zaključak da grad pokrene procedure kojima će biti omogućeno veće izdvajanje u oblasti socijalnih davanja i omogućena jednokratna pomoć za svaku novorodjenu bebu u Valjevu.

Rebalans budžeta grada obrazložio je zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić rekavši da je povećanje u buždetu u iznosu od 84 miliona dinara i to blizu 72 miliona refundiranih sredtstava sa nivoa Republike koja su utrošena u sanaciji poplave, 6 miiona od ministarstva kulture za projekat Biblioteke i šest miiona koje je grad prihodovao po osnovu poreza.“ Najviše novca biće rebalansom opredeljeno Direkciji, 35,6 miiona, 20 miiona za rekonstrukciju zgrade Radio Valjeva, sedam miliona dinara za Dom zdravlja za preuzimanje ambulanti u Divcima i Petnici, za šest miliona je povećana budžetska rezerva od čega je već tri miiona opredeljeno za obdanište i adaptaciju prostora za veći priem dece“, rekao je Jeremić.
Odbornik Tima za Valjevo Duško Rakić za govornicom je rekao da je predloženi amandman Tima , a koji je odbačen u oblasti socijalnih davanja zapravo u situaciji kada se u gradu radja sve manje dece više nego opravdan. Gradonačelnik Sllobodan Gvozdenović je objasnio da grad nije protiv tog predloga u načelu, ali da trenutno nije pravno moguć.“Niko ne kaže da ne treba povećati sociajalna davanja,ali nemamo pravni osnov. Lično misllim da davanje jednokratne pomoći nije rešenje, rešenje je u sistemskim izmenama u zapošljavanju žena. Grad već izdvaja sredstva za socijalna davanja,ali staraćemo se da za narednu godinu ta sredstva budu i veća“, rekao je Gvozdenović.
Ljubomir Radović Pokret Dosta je bilo ukazao je da velike plate službenika i funkcionera opterećuju budžet. „Mi ovde govorimo o ozbiljnom stranačkom zapošljavanju koja treba zaustaviti“,rekao je Radović.
Odbornik Slobodan Pavlović govoreći u prilog predloženom amandmanu Tima obrazlagao je pojedine pozicije budžeta rekavši da već sada postoje sredstva za realizaciju amandmana koi se podsećamo odnosio na isplatu jednokratne pomoći u iznosu od 30 000 dinara za svaku novorodjenu bebu.
Demokrate su zamerile i izdvajanja iz budžeta za zgradu Radio Valjeva , a gradonačelnik Gvozdenović je upitao : „Da li bi iko normalan u Valjevu dozvolio propadanje pomenute zgrade?“
Skupština nije prihvatila amandman, ali je prihvaćen zaključak da grad započne proceduru kojom bi novčana izdvajanja bila omogućena u narednoj godini.

S.V

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.