„Tvojih pet minuta – nečiji ceo život“

imageCrveni krst Valjevo i Institut za transfuziju krvi Srbije, u okviru letnje kampanje dobrovoljnog davalaštva krvi po opštinama i gradovima širom Srbije,danas će realizovati akciju dobrovonjnog davanja krvi dana od 09 – 15 časova na parkingu ispred opštine, odnosno bivše robne kuće.

Inače, letnja kampanja je aktivnost po opštinama i gradovima širom Srbije, koja se realizuje u periodu od 08. juna do 05. septembra, sa željom da posluži istinskoj promociji važnosti i značaja dobrovoljnog, anonimnog i nenagrađenog davanja krvi, uz novi transfuziološki autobus koji je opremljen svim potrebnim uređajima i opremom za bezbedno davanje i uzimanje krvi na terenu.

Grad Valjevo je na programu dana 15.07.2016. godine od 09 – 15 časova. Ovo je još jedan od načina da predstavimo naš grad kao dobrog domaćina, da podržimo aktivnosti u realizaciji letnje kampanje – odazovemo se akciji dobrovoljnog davanja krvi, a sve pod sloganom „Tvojih pet minuta – nečiji ceo život“, i pod motom „Ulepšajte dan sebi i drugima – dajte krv“.

Prikupljanje krvi će tehnički i stručno realizovati ekipe Instituta za transfuziju krvi Srbije iz Beograda, uz podršku Crvenog krsta Valjevo.

Očekujemo da će se i ove godine naši građani odazvati a posebno bi ovo trebalo da podrže zaposleni u lokalnoj samoupravi, ustanovama i institucijama, dođu na akciju i daju krv na ovoj manifestaciji humanosti, što do sada i nije bio slučaj.

CK Valjevo

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.