Traju Petrovdanski dani

imageU Valjevskoj Kamenici počeli su Petrovdanski dani. Tribine otvorenog amfiteatra u krugu škole bile su ispunjene do poslednjeg mesta na otvaranju .

Već tradicionalno u Valjevskoj Kamenici Petrovdanski dani traju tri dana i prvog dana svetkovine u ovom varošici održano je takmičenje u ribolovu na jezeru , a sinoć su petrovdanski dani zvanično i otvoreni. „ Grad Valjevo želi da razvija sve Mesne zajendice na selu i zato smo i večeras ovde , ne samo da bismo prisustvovali otvaranju Petzrovdanskih dana već i da bismo videli šta je to što još nedostaje Kamenici da bi svi vi koji živite ovde mogli da imate normalne uslove za živbot. Kamenica zaslužuje da se završi konačno vodovodna mreža i sam vodovod na koji dugo čekate. Kamenica takodje mora dobiti puteve i ulice ovde. Nova vlast će to učinitzi za vas“, rekao je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović kome je pripala i čast da ovu manifestaciju otvori.

image Na platou ispred škole održan je bogat kuluturno umetnički program u kome su učestvovali učenici OŠ „!Milovan Glišić“, KUD Djerdan i plesni studio RMP.

image Nakon prigodnog programa priredjen je i vatromet za brojne goste , a na prostoru u blizini škole usledilo je i tradicionalno paljenje lile.
U toku večeri učesnici su održali i defile kroz Kamenicu , a danas će Kamenica i zvanično obeležiti svoju krsnu slavu.

image Za početak u Kamenici će biti organizovana izložba poljoprivredne mehanizacije , a potom će biti upriličena litija od škole do krsta . U 17 h je predvidjeno rezanje slavskog kolača.

image

S.V:     

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.