Radnik Uprave pretukao malog romskog harmonikaša

imageValjevska policija Ovih dana pokrenula je istražne radnje protiv zaposlenog u Gradskoj upravi Nikole Ilića pod sumnjom da je ispred zgrade Uprave išamarao romsko dete koje je sviralo harmoniku.

Službenici PU Valjevo tokom prošle nedelje posetili su Gradsku upravu tražeći snimke sa sigurnosnih kamera i izjavu odgovornih lica povodom navoda u prijavi gradjana u kojima stoji da je zaposelni u Upravi Nikola Ilić išamarao ispred zgrade Uprave romsko dete koje je sviralo harmoniku. Ilić je po saznanjima najpre negirao takvu činjenicu , ali kako izvor Vamedie navodi na kameri se Ilić vidi u izvršenju pomenutog dela.
Povodom ovog slučaja Iliću je nalaženo do dostavi pismenu izjavu, a grad je uputio i zvaničan zahtev  policiji da im po zaključenju slučaja dostavi izveštaj o utvrdjenom stanju.
Kako Vamedia saznaje roditelji tučenog deteta bili su kod zastupnika romske populacije u Upravi Vladimira Pantića koji će u okviru svojih nadležnosti pokrenuti proceduru. Roditelji najavljuju tužbu zbog nanošenja povreda detetu i samog maltretiranja.

U Upravi navode da je zaposleni Ilić trenutno na bolovanju jer na posao od ovog slučaja ne dolazi. Po informacijama do kojih je Vamedie došla osim odgovornosti pred organima reda i snošenja zakonske kazne za učinjeno delo, Ilić bi zbog ovog slučaja mogao da ostane bez posla , ali će se kako kažu cela procedura sprovoditi isključivo u zakonskim okvirima.

Nikola Ilić je trenutno zaposlen u odeljenju za razvoj, a pre toga u udeljenju za urbanizam dok je u periodu od 2008. godine do 2012. bio na mestu sekretara Skupštine grada.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.