Prijem za vukovce

      Нема коментара на Prijem za vukovce

imageGradonačelnik Slobodan Gvozdenović organizovao je prijem za vukovce valjevskih osnovnih i srednjih škola.Najboljim učenicima grada Valjeva uručene knjige i organizovano zajedničko fotografisanje.

Ove školske godine, diplomom „Vuk Stefanović Karadžić“ u valjevskim školama je nagrađeno 128 učenika -102 osnovca i 26 srednjoškolaca. Obraćajući se vukovcima gradonačelnik Gvozdenović ukazao da je Vukova diploma jedna velika obaveza trud i napor. “ Ono što Vas sada očekuje je jedan potpuno novi sistem učenja.Generacije ovde su potpuno drugačije odrastale od moje generacije, videli smo mnogo toga mnogo promena. Od 2000-te pamtite i Vi. Imate veliku odgvornost noseći Vukovu diplomu Radom i talentom možete uraditi puno „, rekao je Gvozdenović napominjući da je i sam bio nosilac Vukove diplome. Dodeli knjiga najboljim valjevskim djacima prisustvovao je i narodni poslanik Mihailo Jokić koji je djacima rekao da uvek moraju voleti to što rade bez obzira na iskušenja koja će se naći pred njima te i da pored posla moraju voleti i sebe. “ Tek tada ćete biti pokretačka snaga jer ćete imati duha. A duh je najjača pokretačka snaga koja rešava sve. Morate biti svesni svojih sposobnosti ,da savladate nove činjenice na bazi postojećih činjenica. Da bi to dokazali Vi u svojoj glavi morate imati jednu primarnu rečenicu -Moć je u meni . Kad god se nadjete pred problemima Vi izgovorite tu rečenicu. Ako ne možete da je izgovorite onda ti razlozi neće nestati ni sutra , a danas je već prošlost..“, rekao je Jokić.

image Načelnica ŠU Zorica Jocić izrazila je nadu da iza svake petice stoji pravo i njihovo znanje.“ Znanje je velika moć . Kada pogledam rezultate istraživanja koji su radjeni u Srbiji vezano za ŠU i broj vukovaca vidimo da ih ima mnogo. Ali oni što mene ohrabruje kada pogledam našu Upravu vidim da mi ipak imamo neke kriterijume , jer kad pogledate Leskovac koji ima od ukupnog broja osmaka 23% nosilaca Vukove diplome , onda je i laiku jasno da je to teško ostvarivo i realno.Kod nas je taj procenat 9,7%, najniži je . To mi daje nadu da se ovde radi o dobrim i snažnim kriterijumima za dobijanje ove diplome“, rekla je Jocićeva.

Nakon podele knjiga upriličeno je zajedničko fotografisanje sa gradonačelnikom.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.