Prvi upisni krug

      Нема коментара на Prvi upisni krug

imageJoš danas traje upis za učenike srednjih škola koji su položili završni ispit. Upis traje od 8 do 15 h u svim Srednjim školama.

„ Apelujemo na roditelje da upišu svoju decu tamo gde su rasporedjeni , nema potrebe da dolaze u Školsku upravu , mi ne vršimo raspored niti ćemo upisivati decu naknadno. U KO posle prvog upisnog kruga ostalo je 192 slobodna mesta i to: u Valjevu 36, u Lajkovcu 7, u Ljigu 22 , u Mionici 54, u Osečini 22 i Ubu 51 mesto“ kaže načelnica ŠU Zorica Jocić.
Naspram 192 slobodna mesta ostaje samo 16 nerasporedjenih učenika. Jocićeva tvrdi da se iz svega može zaključiti da su učenici prilično realno popunili spisak želja . Ovaj upis pokazuje i da je Valjevo uradilo prilično racionalan plan upisa za razliku od Mionice gde su gotovo dva cela odeljenja ostala neupisana. Po podacima u Mionici su odeljenja sa predvidjenih 30 učenika popunjena sa samo 5 djaka koja su iskazala interesovanje za taj smer. „ Slobodnih mesta u Valjevu ima u Ekonomskoj školi i to 11 na smeru konobar tro je treći stepen i upisuju deca ispod 50 poena , ali mogu i oni preko tog broja  , zatim finansijski tehničar 10 slobodnih mesta  . U Poljoprivrednoj je ostalo pet slobodnih mesta na smeru tehničar hortikulture i dva slobodna mesta u odeljenju prehrambeni tehničar. Na društveno jezičkom smeru francuski u Gimnaziji ima još sedam slobodnih mesta jer je mnogo više dece zainteresovano za nemački nego za francuski jezik i jedno mesto u matematičkoj Gimnaziji“, navodi Jocićeva.
Sedam učenika u Okrugu zbog bolesti polagaće u avgustu tek prijemni ispit .Od dokumenata za upis u srednje škole deci je potrebno: prijava za upis, uverenje o završenom zavrpnom ispitu , uverenje o svedočanstvu o završenoj osnovnoj školi, lekarsko uverenje za one obrazovne profile koji to zahtevaju, izvod iz matične knjige rodjenih koji može da bude stariji od šest meseci.
„ Uvek su atraktivna sva zanimanja Medicinske škole i Tehničke škole. To je tako jer je škola godinama inovirala smerove i profile. Tehnička pogotovo jer ima saradnju sa Gorenjem i sa HK Krušik . Krušik je obećao zaposlenje za jedno odeljenje koje ima čak tri profila u sebi . To su sve stvari koje opredeljuju decu“, rekla je Jocićeva.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.