Suzbijanje komaraca u narednim danima

imageTretman suzbijanja komaraca na području Valjeva koji je bio najavljen za viknd odložen je do daljeg zbog neovoljnih meteoroloških uslova . Tretman će biti izveden u periodu nakon 20. juna.

Kako je navedeno u obaveštenju prosledjenom od Gradske uprave tretman suzbijanja komaraca bie izveden u narednom periodu i sa zemlje i iz vazduha. U tretmanu iz vazduha učestvovaće jedan avion i radiće perparatom MOSLINK 0.8 ULV , na bazi lambdacihalotrina. Avion će leteti iznad toka reke Kolubare sa priobaljem od naselja Sedlari do Veselinovca, a obuhvatiće i Novo naselje.Sa zemlje će biti korišćeni uredjaji igeba U-15-HDM, hladnim zamagljivanjem registrovanim preparatom Aqua K-Othrine na bazi delatmetrina. Tretman će se izvršiti u večernjim satima u periodu od 19h do 22h.
Lokaliteti koji će se tretirati uredjajima sa zemlje:javne zelene površine, vodotokovi reka i priobalja, reka Obnica od KPZ do ušća, reka Jablanica od Sedlara do ušća, reka Ljubostinja od doma u Radjevom selu do ušća, reka gradac od Vodovoda do ušća, bazeni u Petnici sa parkinzima.

Vamedia

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.