Projekti koji imaju prioritet

imageNovoformirana vlast u gradu njavljuje da neće odustati od projekata koji su bitni grad. Iza prethodne vlasti ostalo je nekoliko nedovršenih projekata koje u narednim godinama treba realizovati.

Iako još praktično traje „pakovanje“ gradske vlasti zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da nema mnogo vremena za čekanje i da organizovanje vlasti mora da ide uporedo sa angažovanjem na projektima od značaja za grad Valjevo. „Tteško je odrediti prioritete i reći koji je projekat od kog važniji jer su gradu svi potrebni , ali svakako postoje oni koji se najpre moraju rešavati. Medju prvim projektima koji praktično mogu odmah da se rade jeste nastavak izgradnje Hale sportova .Više puta smo do sada govorili o putu M4 i po pitanju ovog puta postoji potpuna saglasnost, ali to nešto na čemu moramo mnogo da radimo jer je konačna cena ovog puta vrlo bitna. Ukoliko se prihvati trasa CIP-a onda nema govora bez stranih kreditora da su tu bilo šta radi. Ono što država Srbija može odmah po tom pitanju da uradi jeste proširenje postojeće trase. Ovaj put prati gasifikacija . Mnogi misle da je to na dalekom štapu , ali nije , pogledajte druge gradove Srbije koji su u tome već uspeli, zašto ne bi i Valjevo? Mi već imamo završene sve razgovore sa Srbija gasom i jedno što nam je tu potrebno jeste odobrenje države“, kaže Jeremić.
Po Jeremićevim rečima medju važnim zadacima nove vlasti jeste preuzimanje vojnih parcela i njihovo upodobljavanje prema potrebama grada za šta podseća i na reči premijera Aleksandra Vučića izgovorene prilikom posete HK Krušik . “ Premijer je rekao da možemo početi pregovore o toj imovini i da je upravo na lokalnoj vlasti da se nakon toga dokaže da može , zna i ume da to iskoristi. Mislim da posedujemo kapacitete u tom pravcu da možemo da preuzmemo te parcele, već postoje projekti. Potom prioritet mora biti iznalaženje načina i početak sanacije vodovodne mreže u gradu. Toliko smo govorili o tome i čini mi se sami i sebe opominjali koliko su veliki gubici u mreži ,a da ne govorimo o situaciji kada cevi svakodnevno pucaju pa nam recimo nov asfalt bude posle samo par dana prekopan. U rekonstrukcijama ulica koje smo radili vodili smo računa da najpre budu izvedeni radovi po pitanju vodfovodne mreže pa tek onda da se radi ulica. Nakon toga svakako kad se uradi vodovodna mreža treba da usledi sanacija kolovoznog zastora i imaćemo rešen problem infrastrukture za narednih 30 godina, a tada sredstva iz budžeta možemo da koristimo za druge projekte“, objašnjava Jeremić.

kako je grad u proteklom periodu praktično zaustavio radove na vodovodu prema Brankovini i sredstva preusmerio u velikoj meri na vodovod prema Divcima Jeremić kaže da se od vodovoda za Brankvoinu ne sme odustati. “ Nije loše što je pet hiljada ljudi dobilo vodu prema Divcima , to je odlično, ali sada smo to završili i idemo dalje . A to dalje praktično znači povratak na nastavak radova na vodovodu za Brankovinu . Tu imamo blizu 15 000 potrošača , tim vodovodom obezbedjujemo grad u slučaju nestanka vode u smislu neke veće havarije . brojni su boniteti tog vodovodnog pravca i od njega ne treba odustati“, zaključuje Jeremić.

S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.