Mentalna aritmetika – Obrazovanje za ceo život

imageU prostorijama Poslovnog fakulteta Univerziteta Singidunum u Valjevu promovisana je prva valjevska Škola mentalne arutmetike SMAART, koja sa radom počinje u septembru ove godine.
           

Rad Škole SMAART zasniva se na metodi „SuanPan“, obrazovno-razvojnom programu za isticanje potencijala svakog deteta, koji se bazira na korišćenju kineske računaljke (abakusa), kao sredstva kojim se vekovima na Istoku rešavaju složene matematičke operacije.
“Metoda ‘SuanPan’, kao međunarodni program, poslednje dve godine se primenjuje i u Srbiji, kod dece od 5 do 14 godina. Kurs traje osam meseci i nakon njega polaznici, koji su razvrstani u tri starosne grupe, u stanju su da rade složene matematičke operacije sa višecifrenim brojevima, bez pomoći računaljke ili digitrona, ili da u isto vreme računaju i pevaju himnu, na primer“, objašnjava profesor Miroslav Marković, jedan od predavača u Školi SMAART.

image Naime, tokom kursa mentalne aritmetike kod polaznika se razvija bolja pažnja, jača koncentracija, moć usvajanja gradiva, bolja memorija i refleksi, a na viši nivo se podiže kreativnost, logiku i analitičke veštine deteta, s obzirom da „SuanPan“ metoda pomaže razvijanju obe hemisfere mozga.
„Program je namenjen svoj deci koja njegovom primenom postižu mnogo veće uspehe u odnosu kakvi bi oni bili bez nje. Matematika je ovde samo sredstvo za postizanje osnovnog cilja a to je poboljšanje pažnje, memorije i koncentracije. Jednom savladana tehnika računanja apsolutno isključuje mogućnost greške. Ono što deca steknu tokom kursa mentalne aritmetike, ostaje kao njihova trajna sposobnost, kao jednom naučena vožnja bicikle”, kaže Ružica Milosavljević, direktorka Pro-Mens Srbije.
Škola SMAART nalazi se na adresi Karađorđeva 111, upis je u toku, a sa radom počinje 3. septembra. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.