JUN: Topliji i prosečno vlažan

imageMeteorolozi za danas i sutra predvidjaju sunčano i toplo vreme. Kiša nas očekuje ponovo u petak.

U Srbiji jutro vedro i sveže, u dolinama i kotlinama i maglovito. Tokom dana pretežno sunčano i umereno toplo, samo se posle podne u brdsko-planinskim predelima na jugoistoku očekuje lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajna pojava pljuskova sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar, uveče u skretanju na jugoistočni. Maksimalna temperatura od 22 do 26°C.

U četvrtak pretežno sunčano i toplo. Sredinom dana i posle podne u južnim, jugozapadnim i zapadnim predelima biće promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U petak u svim predelima prolazno naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuslovima i grmljavinom. Krajem dana razvedravanje, prvo u severnim i zapadnim predelima. U subotu pretežno sunčano i toplo, uz postepeno povećanje oblačnosti, a samo ponegde se očekuje i ređa pojava pljuskova sa grmljavinom. U nedelju promenljivo oblačno, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima.
Jun će biti topao i malo suvlji dok nas u julu očekuju uglavnom topli dani.
Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.6ºS u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće iznad višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku višim za oko 0.8ºS u odnosu na višegodišnji prosek.
Srednja količina padavina tokom juna biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 3 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.