Vučić: Političari pričaju prazne priče, a konverzija može

imagePrilikom posete Krušiku premijer Aleksandar Vučić rekao da su priče o konverziji vlasništva grada u Krušiku u vojnu imovinu koja se prodaje, prazne priče političara. „ Ma može, to nije problem , ali Vam kažem to su prazne priče“, rekao je Vučić.

Kako je dug Krušika za poreze gradu konvertovan u vlasništvo  grada u ovoj fabrici u visini od 20% valjevske novinare zanimalo je postoje li realne šanse da grad svoj udeo u Krušiku konvertuje za vojnu imovinu koja se trenutno prodaje , analazi na teriutoriji grada.

„ Ma može, ali da Vam kažem to su prazne priče , kad zaludni političari nemaju radna mesta da vam daju pa Vam kažu još da imamo ovo pa bismo, ne znam ni ja šta. To sam čuo ne samo u Valjevu pa kada smo im dali nisu ništa umeli da urade sa time. Vama su potrebne fabrike i radna mesta .Šta bi radili sa tim? Kada je Krušik bio pred slomom nisu se setili koliko para treba da daju. Nego bi svi da uzmu deo kada treba da se uzme nešto.I kada niko nije ni zaradio. Prvo da vidimo da ovi radnici mogu da rade , da se zapošljavaju , a mi smo blizu konverzije završićemo to, to je najmanji problem“, rekao je Vučić dodajući da mu je pitanje konverzije pedeseto koje mu je postavljeno , a ne prvo.
Po njegovom mišljenju najvažnija je budućnost fabrike i njen razvoj tvrdeći da se otimačine nagledao od strane lokalne samouprave.“ Nagledao sam se toga , sve uzmu  a u jedan, dva ili tri slučaja nešto urade , ostalo  ništa. Ovde je potrebna posvećenost radnika, Vlade, ali i lokalne samouprave. Ako Krušik radi  i plaća svoje obaveze onda nema problema ni za lokalnu samoupravu. Onda grad može da gradi škole, puteve i sve što je potrebno. To je naš cilj. A ne priče i prebacivanje da nam je za sve kriva Vlada. Pa gde si bio pre četiri godine? Što tada niste pitali radnike kad su svi čekali kad će otkaz da im stigne , kako im je“, rekao je Vučić.

Premijer je izneo i zapažanje da su mnogi u Srbiji skloni da sada kada nam je, kako kaže, samo „nos iznad vode“ da se po Srbiji  „praćakaju“ i da se biju sami sa sobom ne bi li nos ponovo bio ispod vode.  „ Biće konverzije, ali  nemojte preterano da verujete u te rezultate . Biće mnogo manje od toga što su Vam političari obećavali.Videćete, ovo što danas radimo u Krušiku to je nešto konkretno i uspeh , a to što vama govore političari to je nešto drugo“, zaključio je Vučić.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.