Neophodno još deset seoskih puteva

imageZavršeno je asfaltiranje deonice puta od paunskog puta prema Žabarima i raskrsnice koja Divčibarski put spaja sa Užičkim putem . Novi rebalans budžeta trebo bi da obezbedi novac za još deset putnih deonica.

Najkraća relacija od Divčibarskog puta do Radinog brda upravo vodi kroz selo Žabare gde je trenutno uradjeno kilometar puta . „ Ostaje nam da spojimo još jedan deo što je putna deonica od 1,8 kilometara , a započeli smo i rekonstrukciju žabarskog puta još prošle godine i to treba takodje da bude nastavljeno. Ta prošlogodišnja deonica bila je 800 metara duga i ostaje nam za ovu godinu još 800 i praktično ćemo onda te puteve imati rešene. Konkretno ovaj put koristi oko 40 domaćinstava“ , kaže obilazeći uradjenu deonicu direktor Direkcije Dragan Jeremić.
Iz tendera za investiciono održavanje puteva čija je vrednost 42 miliona dinara ostaje još put za Dupljaj koji će biti uradjen ovih dana . Ukupna dužina asfaltiranih potpuno novih deonica time je dostigla preko 10 kilometara u ovom tenderu. Za staru deonicu pomenutog puta Jeremić kaže da će i ona morati da bude sredjena u nekom narednom periodu jer je taj put svojevremeno radjen bez tampona pa je na mestima i potonuo, a na starom putu je i klizište koje treba da se reši.

image Kako se rebalns budžeta očekuje već u julu mesecu čime bi se aktivirala sredstva dobijena refundacijom od strane države za utrošena sredstva u sanaciji od poplave u visini od 72 miliona Jeremić kaže da će rebalans izgledati drugačije nego što je to bilo prvobitno zamišljeno. „ Već sada se intenzivno radi na predmeru i predračunu za još deset putnih pravaca . Nisu to velike izmene, ali bi pokrivale ono što je ostalo da nije uradjeno i to su uglavnom velika sela , recimo u Divcima put od česme u Rabrovici do puta M4 , saobraćajnica u Donjim Leskovicama tu su dva puta sa preko 400 ljudi koji tu žive . Ostala je Bukovica Gornja i sa tim završetkom doći ćemo do 60km za četiri godine i samim tim bliže smo realizaciji toga da imamo puteve u svim sleima . Sa još nekih 80 kilometara tu smo onda zaokružili priču“, kaže Jeremić.
Procena je na osnovu do sada postizanih cena gradnje da bi preostalih 80 kilometara moglo da košta do 320 miliona dinara.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.